Markt reacties

Gert schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
Tikfout bij 61 bruin. ...

rezgar saeed schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
ik ben opzoek naar broedeiren in NL en belgie voor de export naar Irak toe. bedankt ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo VCN Ex:
naast dat de VCN-ex de prijs exclusief BTW noteert, heeft er ook een aanpassing plaatsgevonden waarb ...

VCN schreef op prijsinfo VCN Ex:
Beste Indien de VCN en VCN ex hetzelfde zijn, hoe kan de notering exclusief BTW (VCN ex) dan hoger ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

nov

25

Een handvol agrarische bedrijven houdt Nederland op slot, zo concludeert onderzoeksplatform Investico. Het bericht verscheen binnen korte tijd in heel veel media.

nov

25

Tijdens de laatste landbouwbegroting van het kabinet Rutte III viel veel kritiek op het gevoerde beleid. Met minder dan een half jaar tot de verkiezingen zagen partijen de kans om zich te profileren met hun standpunten over de landbouw.

nov

25

Voorzitter Jaap Haanstra van Stichting Agrifacts bestrijdt de lezing van minister Schouten dat het bijplussen van stikstofnatuur transparant is verlopen.

nov

25

„Pluimveehouders kunnen beter niet tot donderdag 31 december wachten voordat ze hun pluimveerechten verhandelen. Nu de handel in pluimveerechten alleen nog digitaal gemeld kan worden, vergt dit meer tijd”, waarschuwt Theo Snetselaar.

nov

24

Een deel van de één ster Beter Leven kip die in Nederlandse supermarktschappen ligt, is afkomstig uit het buitenland. Tien Poolse, vijf Roemeense, acht Duitse en één Belgische zijn evenals 131 Nederlandse vleeskuikenbedrijven gecertificeerd.

nov

24

Alle ondernemers die door de Covid-maatregelen van de regering schade hebben geleden, kunnen hiervoor een tegemoetkoming krijgen. Vanaf woensdag 25 november om 12:00 uur kunnen ze hiervoor een aanvraag indienen.

nov

24

De European Food Standards Agency (EFSA) rapporteerde in 2018 dat het aantal besmettingen met S. infantis langzaamaan aan het stijgen is. Er is op Europees niveau zelfs een verschuiving in de target Salmonellatypes te zien

nov

24

55 procent van de inwoners in Nederland, Duitsland en Frankrijk spreekt zich uit vóór een invoering van deze eerlijke vleesprijs.

nov

24

Jan Cees Vogelaar, nummer 9 op de lijst van Forum voor Democratie (FvD), noemt het terugtreden van Thierry Baudet als lijststrekker ‘vrij fors en heftig’. Hij houdt echter vertrouwen in een goed verkiezingsresultaat.

nov

23

Het dieet van veganisten bevat minder calcium en eiwitten dan het dieet van vleeseters, viseters of vegetariërs. Dit verhoogt het risico op breuken in heup, benen, wervels blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd van 1993 tot 2001 in het tijdschrift BMC

nov

23

Er is nu hoog pathogene vogelgriep vastgesteld in Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Denemarken, Frankrijk en Kroatië.

nov

23

Op een Zweeds kalkoenbedrijf is vorige week hoog pathogene H5N8 vogelgriep vastgesteld. Het bedrijf met 5100 kalkoenen ligt in Löderup in het zuidwesten van het land, dicht bij de kust.

nov

23

Vorige week presenteerde Farmers Defence Force (FDF) Farmer Friendly. Met het keurmerk zouden supermarktketens van Nederland allemaal een percentage van hun omzet af moeten staan aan de boeren. Denkt u dat Farmer Friendly kans van slagen heeft?

nov

22

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil de positie van boeren in de voedselketen versterken. Ze heeft daarvoor een wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer.

nov

22

Op een leghennenbedrijf in Hekendorp (gemeente Oudewater) is H5 vogelgriep vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoog pathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven.

nov

22

Volgens twee veehouders in Aarle (NB) laat de gemeente Best een kans liggen om met het oog op toekomstige volksgezondheidonderzoeken nu al wat meer afstand te leggen tussen hun veehouderijen en de nieuwe woningen, zo bleek tijdens een rechtszaak.

nov

21

De coronacrisis laat diepe sporen na in de prijsontwikkeling van een aantal agrarische producten. De lagere vraag vanuit het horeca-kanaal drukte de prijzen van frites-aardappelen, zuivel en pluimveevlees.

nov

21

In Witmarsum (Friesland) is bij een bedrijf met vleeskuikens vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. In een straal van 1 kilometer rond het bedrijf liggen geen andere pluimveebedrijven.

nov

21

Onlangs sloten leghennenhouders Maud en Roy Tomesen zich aan bij de Caring Farmers; een groep boeren die kringlooplandbouw als de toekomst ziet. „Het grootste deel van onze kippen houden we volgens ster-keurmerk. Maar we willen niet stilstaan.”

nov

20

De vleeskuikens van familie Kluin uit Terwolde, de buurman van het door vogelgriep getroffen eendenbedrijf, mochten afgelopen week niet naar de slachterij. „Het vlees krijgt een stempel en is onverkoopbaar. NVWA werkt niet mee aan afzetmogelijkheden."

nov

20

„Dinsdag togen opnieuw 1500 tot 2000 boeren naar Den Haag en Leidschendam om te protesteren tegen het stikstofbeleid. In tegenstelling tot eerdere protesten ontbrak het deze keer aan heldere doelen, waardoor het weinig effectief was."

nov

20

Global Food Group is een samenwerking aangegaan met het Oekraïnse Ovostar Union. De joint venture gaat onder de naam Remedium Foods gedroogde eiproducten en daarop gebaseerde mixen op de wereldmarkt brengen.

nov

20

De afgelopen twee weken steeg de prijs van soja met 21 euro per ton. De groeiende vraag uit China en tegenvallende soja-oogsten liggen hieraan ten grondslag.

nov

19

Salmonella klinkt iedereen wel bekend in de oren. De link met rauwe eieren en rauw kippenvlees wordt door de meeste mensen al gauw gelegd. Maar is deze reputatie nog wel geheel terecht?

nov

19

„Split feeding bij vleeskuikenouderdieren kent ook nadelen. We doen dat deze ronde voor het eerst in vier van onze acht stallen. Toen de dieren 46 weken oud waren begonnen we ermee. Maar we weten nog niet of we ermee doorgaan de volgende koppel."

nov

19

Ruim een jaar na de fatale brand neemt Van Ramshorst hun nieuwe leghennenstal in gebruik. In de stal zijn ze flexibel. „We zetten nu legouderdieren op. Volgend jaar willen we weer over op vaccin kippen. De stal is echter ook geschikt voor scharrelhennen."

nov

18

Vleeskuikenslachterij GPS Nunspeet is failliet nadat overnamekandidaten afzien van een doorstart vanuit surseance van betaling. De bewindvoerder is nog met meerdere overnamekandidaten in gesprek en hoopt nog op een doorstart vanuit faillissement.

nov

18

Afgelopen dinsdagochtend 17 november ontdekte legpluimveehouder Gert Bouw uit Barneveld een geforceerde deur. De eerste reactie was bezoek van dierenactivisten én de angst voor insleep van vogelgriep.

nov

18

„We zijn in een zwart gat gevallen”, blikt eendenhouder William Keurhorst uit Terwolde terug op afgelopen weekend. Vrijdag zag hij met lede ogen aan hoe 20.000 eenden op zijn bedrijf werden geruimd, nadat het vogelgriepvirus werd aangetroffen.

nov

18

Bij het CBL is op 17 november tijdens de demonstratie door FDF gezegd dat ‘het goede nieuws is dat, als zevende partij, LTO ook instapt in het FarmersFriendly keurmerk’ van de FDF. Echter, de volgende ochtend zegt LTO dat helemaal niet te weten.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand