Markt reacties

J schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
Volgens mij zijn er nu overal tikfoutje gemaakt. Wat een wanvertoning weer deze prijzen. Zeker voor ...

Gebroeders van Beek / Rinel Kok schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering:
De prijzen van week 31 missen nog. ...

Bierema schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
Bedankt voor uw medewerking, na 22 jaar dat ik pluimveehouder ben is er eindelijk duidelijkheid omtr ...

webmaster schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
Gecorrigeerd, bedankt! ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

sep

29

De vleeskuikenprijzen zijn door toeslagen die per vleeskuikenhouder sterk verschillen niet transparant. „Door deelname aan iStep vleeskuikens kunnen vleeskuikenhouders inzicht krijgen in de markt”, zegt Dick Schieven van de NVP.

sep

29

Het rommelt binnen Farmers Defence Force (FDF). Enkele FDF-regioleiders hebben het over onvrede ‘in de tent’. Het gaat met name om de landelijke voorzitter Mark van den Oever die onder vuur ligt.

sep

29

Plukon Food Group mag CFG Holding B.V., kipverwerker CFG Poultry B.V., Cuparius Coldstore B.V. en bepaalde activa en contracten van vleeskuikenslachterij Frisia Food Group overnemen.

sep

29

Sinds 3 september waren er in Rusland achttien uitbraken van hoog pathogene H5N8 vogelgriep en zeven uitbraken van H5-vogelgriep in Kazachstan.

sep

29

Tijdens de ALV van de NVP is Jan Breteler onderscheiden als erelid.

sep

28

„Onze Kloeke Kip is het meest dier- en milieuvriendelijk tegelijk”, zegt vleeskuikenhouder Marcel Kuijpers. „Bovendien draait het goed op ons vleeskuikenbedrijf.” De familie nam hun bedrijf vorig jaar mei in gebruik.

sep

28

FNV heeft de directie van pluimveeslachterij GPS in Nunspeet een ultimatum gestuurd. Als het bedrijf niet voor vrijdag 2 oktober 17.00 uur op de eisen van de medewerkers in gaat, zullen er vanaf volgende week acties volgen.

sep

28

LTO Noord gaat zich sterk maken voor het verbeteren van het verdienvermogen van boeren. De belangenorganisatie wil om dat te bereiken ook meer interactie met de leden om zo beter inzicht te krijgen in hun behoeften.

sep

27

Het biologische pluimveebedrijf van boerin Conny van den Top uit Lunteren (GD) is 82 walnootbomen rijker. In de uitloop voor de kippen zorgen de bomen over enkele jaren voor beschutting. De aanplant kwam op een bijzondere manier tot stand.

sep

27

Uit een audit door voedseldeskundigen van de Europese Commissie blijkt dat het risico op de import van verboden hormoonvlees uit Canada aanzienlijk is.

sep

26

Het is bijna een jaar geleden dat de boeren massaal samenkwamen op het Malieveld om te demonsteren. Sindsdien is het ministerie van LNV zich bewuster geworden van de gevolgen van de beleidsregels, vindt Agractie-voorzitter Bart Kemp.

sep

25

D66 maakte deze week haar verkiezingsprogramma bekend en stuurde een persbericht rond met de titel ‘D66: Halveer de veestapel’. Robert Ellenkamp is bang dat zowel landbouw als de natuur de rekening gaan betalen als dit beleid wordt.

sep

25

Dankzij inspanningen van het ‘Manifest Gezonde Leefomgeving Veehouderij’ is in de afgelopen drie jaar een gemiddelde reductie van fijnstof van 33 procent in bestaande stallen, en maar liefst 43 procent in nieuwbouw stallen gerealiseerd.

sep

25

De Duitse supermarkt Penny laat sinds deze maand op schapkaartjes de werkelijke prijs van voedsel zien, als de milieu- en klimaatkosten zijn meegerekend. Vlees zou zo 188 procent duurder zijn, sla en aardappels 20 tot 30 procent en kaas 88 procent.

sep

24

De Heus Voeders wordt de exclusieve voerleverancier voor de concepten Nieuwe Standaard Kip (NSK), Langzaam Groeiende Kip (LGK),1 ster Beter Leven en Welzijn Concept Kip (WCK) van 2 Sisters Storteboom.

sep

24

De VCN voor vleeskuikens wordt op verzoek van vleeskuikenhouders vanaf maandag 5 oktober exclusief BTW weergegeven. De naam van de nieuwe notering wordt VCN-ex BTW. Ook vindt er aanpassing plaats waarbij de toeslag in de notering wordt verwerkt.

sep

24

Splitfeeding, daglichtramen in zowel de zijmuur als het plafond en een eierband voor iedere etage zijn de meest opvallende zaken in de etagestal van Jeroen Rohaan. Hij neemt na zeven jaar de tweede etage van zijn scharrelstal in gebruik.

sep

24

Agrifirm lanceert op donderdag 24 september Poultrynext Layers: een digitaal koppelmanagementsysteem voor legpluimveehouders. Met het systeem hebben legpluimveehouders op ieder gewenst moment inzicht in technische resultaten zoals het aantal eieren.

sep

24

LTO Nederland wil een gesprek met minister Schouten over haar plannen voor het toekomstige mestbeleid. Levert dit gesprek niet het gewenste resultaat op, dan dreigt LTO de gesprekken af te breken en via de politiek de druk op de minister op te voeren.

sep

23

De families Destrooper, Vervaeke en Moonen, verenigd in Yellow Bird BV, het moederbedrijf van Kuikenbroederij van Hulst, hebben het voornemen om Kükenbrüterei Heijmer in het West-Duitse Bad Bentheim op 1 januari 2021 over te nemen.

sep

23

In de woensdag uitgebrachte ‘Visie Land- en Tuinbouw 2030’ pleit de Rabobank voor een kentering in het overheidsbeleid voor de landbouw. De bank pleit voor een sturing op doelen, zodat ondernemers zelf de regie in handen kunnen nemen.

sep

23

„Met SecurEggFarmer weet je zeker dat de zaken goed geregeld zijn en de voedselveiligheid geborgd is. Dat geeft rust", zegt leghennenhouder Marco Peelen uit Meerlo (LB). SecurEggFarmer heeft volgens hem een grote meerwaarde.

sep

23

In zijn verkiezingsprogramma kiest D66 voor meer huizen, meer mobiliteit, meer vervoer - en voor minder landbouw. „De huidige manier van landbouw in Nederland is onhoudbaar." Maar toch zou vermindering van de landbouw geen doel op zich zijn.

sep

23

De gemeente Bernheze mocht een pluimveebedrijf in Nistelrode (NB) een vergunning verlenen om uit te breiden. Dat oordeelde de rechtbank Oost-Brabant afgelopen vrijdag.

sep

22

LTO Nederland en POV roepen Kamerleden op om van de 1,3 miljard euro, die is gereserveerd voor de ‘opkoop en saneringsregeling’, 750 miljoen euro te gebruiken voor investering en innovaties.

sep

22

„Er is nog weinig handel in pluimveerechten. Het is vooral aftasten. Alleen in de regio Zuid is er wat handel. De leaseprijs bedraagt daar circa 1,15 euro per pluimveerecht”, zegt Erwin Westerhof, eigenaar van pluimveerechtenhandelssite Productiemarkt.nl.

sep

21

Werk meer samen en maak gebruik van je netwerk. Dat is de boodschap van een aantal experts aan de erfbetreders van de agrarische ondernemers. „Vertrouw elkaar en maak gebruik van elkaars specialisme."

sep

21

Betogers van de radicale actiegroep Animal Rebellion hebben maandag het hoofdkantoor van ZLTO in Den Bosch bezet. De demonstranten zitten binnen op de grond. Boeren zouden met trekkers onderweg zijn voor een tegenprotest.

sep

21

De adviezen vliegen je om de oren als je de krant openslaat of een nieuwsrubriek op televisie kijkt. Heel veel mensen hebben blijkbaar verstand van agrarische economie en ondernemerschap.

sep

21

De strafzaak rondom fipronil in België wordt eind april volgend jaar behandeld door de rechtbank in Antwerpen. De zaak is vorige week ingeleid, meldt de Vlaamse agrarische nieuwssite Vlaams infocentrum land- en tuinbouw.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand