Markt reacties

MARC PERELLÓ. schreef op prijsinfo Weser Ems:
WEEK 18 right cage eggs: xl 8,65 – 0,20 L 6,75 – 0,25 M 5,50 – 0,13 S 4,00 ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs 2.0 industrienotering :
Nieuwe NOP2.0-richtprijs kooieieren De LTO/NOP Begeleidingscommissie van de NOP-richtprijs voor ...

vermeerderaar schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
wanner wordt de prijs van de broedeieren aangepast voor deze prijs kunnen wij geen broedei maken mee ...

jon schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
hallo, wie weet een adres/leverancier voor mij voor broed eieren type Ross 308. ?? ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

mei

28

In de eieren van leghennenhouder Jos Kienhuis uit Tilligte (OV) is opnieuw fipronil aangetroffen, waardoor hij 3.000 hennen geruimd heeft.

mei

28

De eierconsumptie in het Verenigd Koninkrijk steeg vorig jaar naar 6,4 miljard; een record. De verkoopwaarde oversteeg voor de eerste maal 1 miljard pond, volgens Noble Foods Group, het grootste ei-concern van het Verenigd Koninkrijk.

mei

27

De Franse slachterij Groupe Doux is overgenomen door een Frans- Saoedi-Arabisch consortium en niet door het Oekraïense MPH.

mei

27

In België zijn al 26 pluimveebedrijven vergoed voor de afvoer en verwerking van met fipronil besmette mest. In totaal is er 473.600 euro uitgekeerd aan de 26 pluimveehouders, gemiddeld dus ruim 18.000 euro per bedrijf.

mei

26

De gemeente Olst Wijhe heeft deze week een omgevingsvergunning verleend aan een leghennenbedrijf aan Erveweg in Welsum (OV). Hierdoor kan het bedrijf een nieuwe stal bouwen en het aantal kippen uitbreiden.

mei

26

De afzet van mengvoeders voor de pluimveesector in Nederland steeg vorig jaar met 2,9 procent naar 3,08 miljoen ton.

mei

25

De Telegraaf kopt met: ’Klimaatkoningin’ Thieme vliegt erop los. Uit het onderzoek van de krant blijkt dat Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren de meest reislustige fractievoorzitter van de Tweede Kamer is. Ze vloog onder andere voor een vegetariërscongres een dagje op en neer naar Los Angeles.

mei

25

Het kennisniveau van adviseurs moet omhoog, zegt Noud Janssen van Agrivaknet, de vereniging voor agrarisch bedrijfsadviseurs. „De pluimveehouder verandert en wordt steeds professioneler. Daar moet de adviseur in mee gaan, samen met andere adviseurs die op het bedrijf komen. Je komt niet alleen op het bedrijf. Er komende meerdere partijen, werk daar ook mee samen.”

mei

25

„Wat met opvalt is dat de Nederlandse pluimveesector heel bescheiden is en heel weinig met hun kwaliteiten naar buiten wil treden. Dat verbaast mij.”

mei

25

Enkele reacties van Nederlandse legpluimveehouders na een bezoek aan de derde grootste legpluimveeproducent van Oekraïne. Sinds 2009 heeft het bedrijf ruim 100 miljoen geïnvesteerd in voerfabrieken en legpluimveestallen.

mei

24

Meerdere leghennenhouders die te maken hadden met een fipronilbesmetting op hun bedrijf en waarvan het bedrijf inmiddels weer is vrijgegeven leveren geen eieren meer aan supermarkten. De supermarkten hebben hun controles aangescherpt. „Eieren van bedrijven die door gemiddeld lage fipronilwaarden zijn vrijgegeven, liggen onder een vergrootglas en worden eruit gepikt", zegt leghennenhouder Jaap van Deelen uit De Glind (GD) in de Barneveldse Krant.

mei

24

De Nederlandse overheid hoeft niet per direct maatregelen te nemen tegen fijnstof. Die uitspraak deed het gerechtshof Den Haag op dinsdag 22 mei in het kort geding aangespannen door de Milieudefensie en Stichting Adem. Dat betekent dat onder andere pluimveehouders komende tijd niet hoeven te rekenen op aangescherpte regelgeving rondom stalemissie.

mei

24

De 8 miljoen leghennen bij Ovostar hebben geen last van bloedluizen. „De stallen worden na afloop schoongemaakt en ontsmet. Het personeel werkt alleen in die stal en volgt de strenge hygiëneregels. Dus hebben we geen bloedluizen."

mei

23

Tien pluimveebedrijven met in totaal 24 stallen zijn nog steeds geblokkeerd omdat in de eieren, van die bedrijven nog steeds een te hoog fipronilgehalte wordt gevonden.

mei

23

Wat de tomaten- en perentelers lukt, kan ook in de legsector. Dat is de boodschap die marketingadviseur Bernd Feenstra van Marktadvies aan de leghennenhouders op het Pluimvee Symposium verkondigt. Juist de innovatie en diversificatie van producten zorgen voor het succes van deze sectoren. „Je hoeft hiermee niet groot te worden, maar wel altijd groots en grootschalig denken.”

mei

23

Het aantal vierkante meters staloppervlakte bepaalt sinds dit jaar hoeveel contributie vleeskuikenhouders aan de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) betalen. De NVP heeft haar contributieheffingssysteem aangepast. Eerder bepaalde het aantal gemiddeld aanwezige dieren de hoogte van de contributie. „Contributieheffing op basis van het aantal vierkante meter staloppervlakte is eerlijker”, licht secretaris Aalt den Herder van de NVP toe.

mei

22

„We moeten de eierketen blijven verkorten zodat er meer marge overblijft voor leghennenhouders. Iedere schakel die eruit kan, moet eruit.” Dat zegt verkoopleider Alex Janssen van Vepymo Nederland. Hij was donderdag 17 mei voorzitter tijdens het Pluimvee Symposium Leg. In deze video blikt hij terug op het symposium.

mei

22

„De pluimveesector doet het op vele gebieden heel goed, maar we vertellen ons verhaal te weinig. De politiek moet ervan afweten, maar ook de consument moet het weten.” Dat zegt verkoopdirecteur Antoine van Loon van Coppens Diervoeding. Hij was woensdag 16 mei voorzitter tijdens het Pluimvee Symposium Vlees in Eersel (NB). In deze video blikt hij terug op het symposium.

mei

22

Op de vraag of je voerleveranciers en slachterijen inzicht moet geven in je staldata, is het antwoord van vleeskuikenhouder Joost Westerbeek helder. Hij doet dat niet, omdat het zijn onderhandelingspositie verzwakt. „Mijn slachterij heeft niets te maken met onze voerprijs. Wij delen die data dus niet. Het is puur voor ons zelf.”

mei

22

De Nederlander Ronald Kers wordt per 1 juni de nieuwe directeur (CEO) van de Britse onderneming 2 Sisters Food Group, waartoe ook het Nederlandse vleeskuikenslachterij 2 Sisters Storteboom behoort. 2 Sisters Storteboom heeft twee vleeskuikenslachterijen in Putten (GD) en Kornhorn (GR) en een aantal andere vestigingen waar het onder meer kip verwerkt.

mei

21

De gemiddelde Nederlander eet dagelijks ongeveer 110 gram eiwit waarvan 75 gram dierlijk eiwit terwijl een volwassene gemiddeld 50 tot 60 gram eiwit per dag nodig heeft. De gemiddelde Nederlander mag daarom wel wat minder vlees eten.

mei

20

Yvon Jaspers duikt vanaf komende zondag niet in de liefdeslevens van Nederlandse boeren, maar laat zien wat de boeren in het dagelijks leven bezighoudt. Onder meer de gevolgen van het fosfaatreductieplan en dierziekten zijn onderwerp van de eerste aflevering van ‘Onze Boerderij’.

mei

20

De vijfde editie van het Pluimvee Symposium Leg van afgelopen donderdag 17 mei trok ruim 200 bezoekers waarvan een groot deel pluimveehouders. In deze fotoreportage kunt u sfeer proeven van de dag.

mei

19

In een rapport over de luchtkwaliteit in De Peel van de provincie Noord-Brabant is een windroos zodanig verschoven dat er meer ammoniak lijkt te zijn dan er werkelijk is.

mei

19

De zesde editie van het Pluimvee Symposium Vlees van vorige week woensdag 16 mei trok ruim 200 bezoekers waarvan een groot deel pluimveehouders. In deze fotoreportage kunt u sfeer proeven van de dag.

mei

18

Volgens het RIVM is het effect van een individueel station als die in Vredepeel op de landelijke trend in de ammoniakconcentratie in Nederland zeer beperkt. Dat laat de Rijksdienst voor Volksgezondheid en Milieu in een reactie op de woensdag gepubliceerde onderzoek ‘Ammoniak in Nederland: Een noordoostelijke spelbreker’ weten.

mei

18

Pluimveehouders moeten stoppen met zeuren over wet- en regelgeving. Ook moet de pluimveesector proactief zijn verhaal vertellen in plaats van continue in de verdediging te gaan. Ga met actiegroepen zoals Wakker Dier in gesprek. Bovendien moeten pluimveehouders trots en enthousiasme uitstralen.

mei

17

Rechtenveiling.nl, de online marktplaats voor pluimveerechten van Tom Jansen heeft met 91 van de 174 stemmen de innovatieprijs Leg gewonnen tijdens het Pluimvee Symposium Leg in Eersel (NB).

mei

17

Als pluimveehouder moet je, je niet verzetten tegen trends maar hier juist op inspelen. Dat zei leghennenhouder Frank de Ronde donderdag 17 mei tijdens zijn presentatie op het Pluimvee Symposium Leg.

mei

17

Circa drie vierde van de vleespluimveehouders wil vijf procent van hun nettowinst investeren in imagoverbetering van de sector. Dat kwam woensdag 16 mei naar voren tijdens het Pluimvee Lagerhuisdebat op het Pluimvee Symposium Vlees in Eersel.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand