Markt reacties

BCP participanten schreef op prijsinfo Gem. Basiscontractprijs:
In de week van 22 januari zal, zoals aangekondigd, voor het laatst de BCP worden genoteerd. De noter ...

Nicola Moss schreef op prijsinfo Deinze slachtkippen:
Please could you tell me how the price can be negative? In 2016, the price was -0.04 ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Barneveld slachtkippen:
Vrije val voor de Barneveldse notering voor moederdieren. Afzet van het vlees is erg moeizaam. Slach ...

HQ schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
Wij hebben interesse in een grote hoeveelheden broedeieren (containers) op relgematige basis. Graag ...


 

Laatst gewijzigde prijzen

Nieuws van Pluimveeweb

dec

14

De tarieven die de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bij bedrijven in rekening brengt voor keuringen, herinspecties, systeemtoezicht, certificering, monsterneming en -analyse wijzigen per 1 januari 2018. De tarieven stijgen in 2018 met gemiddeld 2,3 procent.

dec

14

Sinds 2014 zijn het aantal gevallen van Salmonella Enteritidis in de EU zijn bij mensen toegenomen met 3 procent sinds 2014. Bij legkippen steeg de prevalentie in dezelfde periode van 0,7% naar 1,21%.

dec

14

„De kosten in Nederland zijn te hoog om scharrel- of kooieieren voor bulkmarkten te produceren. Landen als Polen en Spanje kunnen scharreleieren 5 cent per kilo goedkoper produceren. Alleen door zich te onderscheiden met bijvoorbeeld KAT of non-GMO voer houden Nederlandse leghennenhouders bestaansrecht.” Dat stelt eierhandelaar Léon Clemens van Omega Food.

dec

14

Annie Schreijer-Pierik heeft schriftelijke vragen aan EU Commissie gesteld om de Nederlandse regering aan te sporen tot invoering van compensatie- en steunmaatregelen aan pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronilcrisis.

dec

14

„De gemiddelde slachtgewichten van reguliere vleeskuikens stijgen ieder jaar omdat de genetische potentie van het kuiken dit toestaat en de vraag uit de markt hier mogelijkheden voor biedt. In 2000 lagen de gemiddelde slachtgewichten van reguliere vleeskuikens inclusief uitladers op circa 1,9 kilo; in 2017 op ruim 2,4 kilo. Ik verwacht dat deze trend ook de komende jaren doorzet.”

dec

13

Vanwege de vogelgriepdreiging gaat het Pluimveecafé op donderdag 14 december niet door. Doel was elkaar informeel ontmoeten waarbij de mogelijkheid bestond om onder het genot van een hapje en drankje in gesprek te gaan met deskundigen.

dec

13

De regering gaat in overleg met de pluimveesector om te komen tot individuele ontheffing van productierechten bij vastgelegde, langjarige verwerking van mest.

dec

13

„De eierprijzen blijven nog wel een tijdje goed. Maar ik zou overwegen om tussen nu en maart een vaste prijsafspraak te maken als ik mijn eieren nu op de vrije markt zou verkopen.”

dec

13

De NVP en LTO/NOP roepen Nederlandse politici op hun eerdere standpunt te heroverwegen nu de Europese Commissie erkent dat de fipronilcrisis een ' uitzonderlijke gebeurtenis' is en geen bezwaar wordt gemaakt tegen de steunmaatregelen die de federale regering van België heeft uitgewerkt.

dec

13

De Europese Commissie erkent de fipronil-crisis als een 'uitzonderlijke gebeurtenis' en geeft groen licht voor het systeem van schadevergoeding dat de Belgische regering heeft uitgewerkt.

dec

12

Ambtenaren van de Europese Commissie, die betrokken zijn bij de opstelling van de Commissievoorstellen voor het volgend meerjarig financieel kader van de EU, hebben verklaard dat het systeem van inkomenssteun in de Europese landbouw vanaf 2020 wordt hervormd.

dec

12

Op 18 december wordt in Ysselsteyn de startbijeenkomst van SecureEgg gehouden; een borgingssysteem van en voor legpluimveehouders. Dit is een initiatief van enkele pluimveehouders om de borging van voedselveiligheidsrisico’s bij legpluimveebedrijven van opfok tot ei sterk te verbeteren.

dec

12

De Duitse vraag naar Nederlandse eieren blijft op de lange termijn bestaan. Dat voorspellen Nederlandse en Duitse eierhandelaren.

dec

12

„Vleeskuikenhouders die aan één van onze concepten deelnemen, hebben voldoende keuze.” Dat stelt inkoopdirecteur Kees van Oers van vleeskuikenslachterij Plukon. Menig vleeskuikenhouder noemt het beperkt aantal voerfabrikanten en broederijen waaruit ze kunnen kiezen, als nadeel bij deelname aan een concept.

dec

11

Bij de bedrijven in een straal van 3 kilometer rondom het met vogelgriep besmette bedrijf in Biddinghuizen zijn geen nieuwe besmettingen aangetroffen. Er zijn nu corridors ingesteld voor een aantal verwerkende bedrijven die in het 10 kilometer gebied liggen.

dec

11

‘Veel meer besmette eieren in supermarkt door dubbele fipronil-norm NVWA’. Dat kopte RTL in het nieuws. De branchevereniging voor supermarkten CBL wil dat er één norm wordt gehanteerd voor zowel pluimveehouder als supermarkt.

dec

11

Bij ziektes gebruiken zowel mensen als dieren antibiotica. Daaraan kleven ook nadelen zoals de ontwikkeling van microbiële resistentie en de vervuiling van oppervlaktewater. Vijf nieuwe projecten gaan onderzoek doen naar de positieve bijdrage van koolhydraten op micro-organismen in het maag-darmkanaal.

dec

11

Inspelen op de vraag van de maatschappij, transparantie en continue in dialoog blijven met stakeholders om een goede balans tussen milieu en dierenwelzijn te vinden, zijn de mogelijkheden om het onderscheidend karakter van de Nederlandse kalkoensector te behouden.

dec

11

‘Laat zien dat je pluimveehouder bent en je kippen verzorgen je passie is. Niet het hebben van veel stallen. Burgers handelen uit emotie en niet op basis van feiten. Kijk in de spiegel en kijk wat je als pluimveehouder zelf uit kunt dragen.’

dec

10

In Gelderland zijn er 90 agrarische bedrijven waarbij de termijn van twee jaar binnen de PAS-regeling afloopt om te mogen uitbreiden. De provincie gaat controleren in hoeverre ondernemers de vergunde activiteit hebben uitgevoerd. Als dat niet het geval is, kan het niet gebruikte deel van de vergunde ontwikkelruimte worden ingetrokken.

dec

09

Het vogelgriepvirus dat vrijdag 8 december op een vleeseendenbedrijf in Biddinghuizen is vastgesteld, is het hoogpathogene H5N6. Een eerste genetische analyse laat zien dat het virus niet verwant is aan de zoönotische H5N6 stam, die in Azië circuleert en waar ook mensen ziek van kunnen worden.

dec

09

Paul Grefte, vleeskuikenhouder uit Hengevelde, fietste in 2016 met BIG Challenge de Alpe d’HuZes. Nicht Cindy Pierik fietst of loopt al voor de zesde achtereenvolgende keer de Franse berg op. Hierdoor werden familieleden zo enthousiast dat ze Team Pierik Niehoes ophebben gericht. A.s. zondag 10 december is de actie ‘Kip voor Alpe d’HuZes’

dec

08

LTO/NOP en NVP zijn blij met de landelijke ophokplicht voor pluimvee die vandaag is ingegaan. „Dankzij de landelijke ophokplicht raakt pluimvee minder makkelijk besmet", zegt NVP voorzitter Hennie de Haan.

dec

08

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit stelt een landelijke ophokplicht voor pluimvee in vanwege de uitbraak van hoogpathogene vogelgriep op een eendenbedrijf in Biddinghuizen.

dec

08

Een eendenbedrijf bij Biddinghuizen wordt vandaag geruimd vanwege vogelgriep van het type H5. Het gaat vermoedelijk om de hoogpathogene variant. Dat maakte het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vrijdag 8 december bekend.

dec

08

Tijdens haar ministerschap wil Carola Schouten de tegenstelling overbruggen die er is tussen boeren en natuurpartijen, vertelde ze bij het debat over de begroting van haar kabinet. Maar ze was voorzichtig met het doen van concrete toezeggingen.

dec

08

Met Sinterklaas net achter de rug dienden de partijen in de Tweede Kamer hun verlanglijstjes in bij minister Schouten. Afgelopen woensdag en donderdag bediscussieerden de Kamer de begroting en het toekomstige beleid van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij (LNV).

dec

07

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit vindt het op dit moment niet nodig om een ophokplicht in te stellen voor pluimvee. Wel wil de minister laten onderzoeken of een regionale ophokplicht praktisch uitvoerbaar is in mogelijk aan te wijzen risicogebieden voor vogelgriep. Belangenbehartigers LTO/NOP en NVP hadden de minister vorige week gevraagd om per direct een ophokplicht in te stellen. Maar de minister ziet hier dus van af.

dec

07

Vleeskuikenhouders verdienen met reguliere vleeskuikens meer dan met conceptkuikens. Het saldo per vierkante meter van Goed Nest Kip (GNK) van Plukon en Nieuwe Standaard Kip (NSK) van 2 Sisters Storteboom ligt sinds november vorig jaar circa 10 tot 15 euro lager dan van reguliere vleeskuikens.

dec

07

Bijna één miljoen euro schade hebben vleeskuikenhouders die leveren aan 2 Sisters Storteboom dit jaar door oneerlijk toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Dat stelt de slachterij die een rechtszaak heeft aangespannen tegen de Staat, in dit geval de voedselautoriteit. De NVWA bestrijdt de aantijgingen.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand