Markt reacties

Edwardoxito schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
https://kinogo.io/26988-rodnaja-dusha-2016.html ...

willem schreef op prijsinfo Barneveld slachtkippen:
niet te hard omhoog met de prijs jongens (belgie + 5) anders worden de kippen wel erg duur met die h ...

Gert schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
Kan iemand even toelichten welke partijen de dag van vandaag deze marktprijs bepalen. Zulke belachel ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering scharrel:
Geachte heer Hertzberger, graag ontvangen wij een DM (info@pluimveebeurs.nl) zodat wij op uw vraag k ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

sep

18

We worden in Nederland doodgegooid met wetenschappelijke en onafhankelijke adviezen maar wat hebben we eraan? Bijvoorbeeld: de Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding (RIDL).

sep

17

Vorige week onteigening, deze week intrekking van vergunningen. Het huidige kabinet lijkt in een landbouwtunnel te zitten en informeert de Tweede Kamer niet goed, blijkt uit antwoorden van Schouten.

sep

17

Waar bij reguliere vleeskuikens een zo hoog mogelijk aflevergewicht het streven was, is bij trager groeiende vleeskuikens zoals 1 ster Beter Leven een voorspelbaar aflevergewicht belangrijker.

sep

17

Eieren van legkoppels waarbij Salmonella is gedetecteerd, maar nog niet is vastgesteld of het om SE of ST (incl. de monofasische variant) gaat, mogen niet meer verhandeld worden als klasse A-eieren.

sep

16

„Leeftijdgerelateerde aandoeningen zoals Marek komen vaker voor bij trager groeiende kuikens dan bij reguliere. Daarnaast komen veelal dezelfde aandoeningen voor bij reguliere als trager groeiers."

sep

16

De terugverdientijd van de ombouw van een reguliere vleeskuikenstal naar 1 ster Beter Leven vleeskuikens bedraagt volgens vleeskuikenhouder Tienus Berkepies minstens tien jaar met de uitbetalingsprijzen en rendementen in de afgelopen jaren.

sep

16

Het Somerense pluimveebedrijf Engelen aan de Zandstraat zal een bedrijfsuitbreiding moeten terugdraaien. Dit is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State.

sep

16

Dinsdagavond is er een nieuwe besmetting met het hoog pathogene H5N8 vogelgriep vastgesteld bij een hobbypluimveehouder in Sterpenich, Arlon in de provincie Luxemburg, in het zuidoosten van België.

sep

15

Leghennenhouderij | Familie Rijkers bouwde vijf jaar geleden een nieuwe stal en richtte die onlangs in met een Natura Colony volière.

sep

15

Intrekken van natuurvergunningen van veehouders bij Natura 2000-gebieden is niet zomaar mogelijk. Dat stelt advocate Jacoline Kroon van A&S Advocaten uit Veenendaal.

sep

15

De Raad van State vindt dat de minister Schouten flink tekort is geschoten in de afhandeling van een WOB-verzoek rond het fipronil-schandaal uit 2016 en 2017 van een tiental pluimveehouders.

sep

15

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft een motie van Derk Boswijk gesteund, die vraagt om hoogwaardige landbouwgrond te beschermen tegen de druk van woningbouw en de energietransitie.

sep

14

Hoewel zijn ouders geen pluimveebedrijf hebben, droomt Pluimvee student Willem van den Bout van zijn eigen pluimveebedrijf. „Ik wil graag een bestaand pluimveebedrijf zonder opvolger overnemen.”

sep

14

„In alle deelsectoren van de pluimveehouderij staan opvolgers klaar. De sector kent hiermee veel opvolgers ten opzichte van andere landbouwsectoren. Dit komt hoofdzakelijk vanwege het rendement.”

sep

14

„Het intrekken van vergunningen van boeren accepteren wij onder geen beding.” LTO roept minister Schouten en de Tweede Kamer op het plan dat in het AD staat meteen naar de prullenbak te verwijzen.

sep

14

Op een Vlaams leghennenbedrijf in Sint-Niklaas in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen woedt sinds vanmiddag een grote uitslaande stalbrand. Eén van de stallen gaat volledig op in de vlammen.

sep

14

Mede-oprichter Olivier Wegloop van Kipster is ook bestuurder van actiegroep Dier&Recht.

sep

14

Opfokdieren en broedeieren uit de 3 en 10 kilometerzone rond Heeten mogen onder voorwaarden weer worden vervoerd. Aanvoer van pluimvee buiten het gebied in mag nog niet.

sep

13

Luchtvaartmaatschappij KLM maakte onlangs bekend dat het vlees schrapt van het menu in de toeristenklasse (economy class). Die stap schoot bij de brancheorganisaties in het verkeerde keelgat.

sep

13

De siervogelhouder in Heeten waar onlangs vogelgriep uitbrak, ontving een proces verbaal van de NVWA. Hij hield namelijk circa 1.400 siervogels zoals eenden, ganzen en pauwen zonder ze te registreren.

sep

13

Hennie de Haan nam woensdag afscheid als voorzitter van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders op de Dutch Poultry Expo. De afgelopen zeseneenhalf jaar was ze het gezicht van de pluimveehouders.

sep

13

De vogelgriepuitbraak bij een siervogelhouder in Heeten heeft verstrekkende gevolgen voor pluimveehouders. Moet hobbypluimvee beter gecontroleerd worden op de aanwezigheid van vogelgriep?

sep

12

Nepvlui-voorzitter Gert-Jan Oplaat is vrijdag 10 september benoemd tot vicepresident van Avec, de Europese brancheorganisatie voor pluimveeslachterijen en kipverwerkers.

sep

11

Al enkele jaren is de tweede zaterdag van september de dag van de boerin. Met de dag wil Vrouw en Bedrijf LTO Noord boerinnen positief in beeld zetten omdat ze volgens hen erkenning verdienen voor wat ze allemaal doen.

sep

11

Onder de naam Sterke Erven Monitor introduceert Agrio een jaarlijkse peilstok in de boerenwereld. Een peilstok die aangeeft welke kansen en uitdagingen ze zien, maar ook waar boeren trots op zijn.

sep

10

Lidl start in België volgend jaar met omschakeling van reguliere kip naar trager groeiende kip. Lidl wil tegen 2026 helemaal zijn omgeschakeld naar het 'Better Chicken Commitment'.

sep

10

Broederij Ter Heerdt en Plantegg verlengen hun samenwerking. De twee bedrijven willen de procedure voor geslachtsbepaling in broedei beschikbaar maken voor de hele sector.

sep

10

Maandag viel het O-woord. Onteigening van landbouwbedrijven voor stikstofreductie is niet langer taboe. Een kleine reconstructie laat zien dat hier bewust op is aangestuurd.

sep

10

Nieuwe H5N8-vogelgriepvirusuitbraken na aankoop besmette dieren bij vogelhandelaar uit het Belgische Menen.

sep

10

Alle supermarkten hebben aangegeven dat ze per 1 januari 2023 omschakelen naar het Beter Leven Keurmerk. Pluimveehouders worden daardoor genoodzaakt na te denken wat ze hiermee moeten doen. Ga ik ook omschakelen naar scharrel? Laat je goed informeren.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand