Markt reacties

kees roovers schreef op prijsinfo Amsterdamse Index:
Waarom eierprijzen voor Weser Ems in de gemeente Tilburg ? ...

willem schreef op prijsinfo Barneveld slachtkippen:
niet te hard omhoog met de prijs jongens (belgie + 5) anders worden de kippen wel erg duur met die h ...

Gert schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
Kan iemand even toelichten welke partijen de dag van vandaag deze marktprijs bepalen. Zulke belachel ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering scharrel:
Geachte heer Hertzberger, graag ontvangen wij een DM (info@pluimveebeurs.nl) zodat wij op uw vraag k ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

nov

27

Accountantskantoor Accon avm is door huisbankier ING onder bijzonder beheer geplaatst, tientallen arbeidsplaatsen gaan verloren en directeur Guus Delger is geschorst omdat hij eindverantwoordelijke is voor de ontstane situatie.

nov

26

Polen en Spanje hebben tussen 2016 en 2019 de meeste groei gerealiseerd. Zo groeide de pluimveevleessector in Polen met 69,5 procent en de varkensvleessector met 39,1 procent

nov

26

Pragmatisme van GroenLinks en de PvdA in de Provinciale Staten van Friesland. Om weidevogels te helpen stemden ze voor extra druk richting natuurorganisaties en meer mogelijkheden voor jagers.

nov

26

Minister Schouten van LNV heeft namens de Staat der Nederlanden een nieuwe overeenkomst gesloten met Rendac Son voor de periode 2022-2026.

nov

26

Uit de resultaten van de rapporten VGOIII blijkt nog geen causaal verband tussen het wonen in de nabijheid van geitenhouderijen en het vaker voorkomen van longontstekingen. LTO Nederland benadrukt de noodzaak van nader onderzoek naar mogelijke oorzaak.

nov

26

De drie grootste veevoerbedrijven van Nederland (ForFarmers, Agrifirm en De Heus) verkopen nog steeds soja waarvan niet gegarandeerd kan worden dat voor die sojateelt geen bos is gekapt.

nov

25

„Rust en zekerheid, dat brengt meedoen met SecurEggFarmer mij”, zegt Rob Adams, legpluimveehouder in Hunsel (L) en bestuurslid van SecurEggFarmer. De coöperatie zoekt pluimveehouders uit heel Nederland om samen de voedselveiligheid te borgen.

nov

25

De broers Gert, Jan en Johan Bouwhuis runnen afzonderlijke pluimveebedrijven met akkerbouwactiviteiten in het Drentse Witteveen. Wat hen naast broederschap en liefde verder voor het agrarische vak bindt, is hun trouwe afname bij kuikenbroederij Het Anker.

nov

25

Een daling van 9 procent of meer in de dagelijkse eierproductie bij fok- en vermeerderingskoppels is een goede indicator voor een vogelgriepuitbraak. Verhoogde sterfte en een productiedaling zijn een indicator voor vogelgriep bij eendenbedrijven.

nov

25

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt pluimveehouders dat de officiële monstername op salmonella ook in het vogelgriepseizoen doorgaat.

nov

25

ForFarmers kondigt aan dat Yoram Knoop, CEO en lid van de Raad van Bestuur van ForFarmers N.V. aftreedt na de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 14 april 2022.

nov

24

„Als vleeskuikenhouders moeten we gezamenlijk het aanbod van vleeskuikens aanpassen op de vraag. Nu gebeurt dat onvoldoende. Wanneer de Unie van Pluimvee Producenten (UPP) daar een omslag in kan brengen, is het doel al bereikt”, zegt Jan Verhoijsen.

nov

24

Demissionair Landbouwminister Schouten heeft een gewijzigde ‘Regeling provinciale aankoop veehouderijen nabij natuurgebieden’ (Rpav) naar de Tweede Kamer gestuurd. Ze verhoogt het budget voor het vrijwillig uitkopen van boeren met 133,3 miljoen euro.

nov

24

De pluimveeorganisaties hebben in overleg met het ministerie van LNV besloten dat in verband met de aanhoudende dreiging van vogelgriep van begin volgende week douchen bij stalbezoek op pluimveebedrijven verplicht wordt, ook bij uitladen van pluimvee.

nov

24

Vierkantsverwaarding van de kip als product onder de aandacht brengen van journalisten, foodbloggers en -vloggers. Met dat doel hield NEPLUVI op woensdag 17 november een promotiemiddag.

nov

24

Steeds meer boeren met vergevorderde plannen voor het vol leggen van hun stallen met zonnepanelen kunnen hun stroom niet kwijt op het net. Grootschalige zonneparken slokken veelal de beschikbare capaciteit op.

nov

23

De initiatiefnemers van de pluimveemestvergister in het Drentse Wijster willen meer pluimveemest contracteren. Ook nattere pluimveemest met een droge stof (DS)-gehalte van om en nabij de 35 procent is welkom.

nov

23

Ruim zestig procent van de leden van het Europees Parlement heeft ingestemd met de drie verordeningen die aan het nieuwe GLB ten grondslag liggen. Daarmee kan de hervorming officieel worden uitgevoerd.

nov

23

De invoering van het inlogsysteem voor top- en vakbladartikelen op onze Agrio sites is niet vlekkeloos verlopen. Het testen vooraf verliep perfect, maar in de praktijk bleek toch dat niet iedereen ingelogd bleef na de eerste aanmelding.

nov

23

In ongeveer de helft van de gevallen waarbij colistine is ingezet tegen E. coli bij pluimvee, blijft het ziektebeeld aanwezig, of komt het weer terug. De effectiviteit van colistine valt dus tegen.

nov

23

BFA, de Belgian Feed Association, luidt de noodklok over hoge veevoederprijzen. Volgens de Belgische organisatie voor veevoerbedrijven hebben vooral varkenshouders het zwaar momenteel, andere sectoren hebben voorlopig geluk met hogere prijzen.

nov

22

Boeren met plannen voor het vol leggen van hun schuurdaken met zonnepanelen kunnen hun stroom niet kwijt. Zonneparken slokken veelal de beschikbare netcapaciteit op. LTO Noord roept op tot actie.

nov

22

Pluimveebelangenorganisatie LTO/NOP en NVP spreken met vertegenwoordigers van het ministerie van LNV over de aanpak van stikstofreductie. De sectorpartijen maken daarmee de stap vanaf de provinciale overlegtafels naar de landelijke politiek.

nov

21

In Vinkeveen is bij leghennen op een pluimveebedrijf vogelgriep (H5) vastgesteld. Het gaat waarschijnlijk om een hoogpathogene variant van de vogelgriep. Dat meldt de NVWA.

nov

21

Jumbo lanceert eind dit jaar nieuwe huismerkproducten van Nederlandse bodem onder de noemer ‘Van Dichtbij’. De kippen van Ruurd en Jesse Abma uit Groningen worden binnenkort onder ‘Van Dichtbij’ verkocht.

nov

21

Het dreigende tekort aan kerstkalkoenen in Groot-Brittannië is afgewend. Dat verklaarde sectororganisatie British Poultry Council (BPC) deze week.

nov

20

Na twaalf intensieve groepsgesprekken legt LTO Nederland de uitkomsten voor aan alle leden. De digitale consultatie moet duidelijkheid geven over hoe de LTO-boeren denken over onder meer de toekomst van de landbouw.

nov

20

Het aantal vogelgriepbesmettingen bij wilde vogels in België loopt op. Nadat eind vorige week een eerste besmetting is ontdekt van het H5N1-virus in België, meer bepaald in de gemeente Schilde, zijn er deze week zeven nieuwe besmettingen bijgekomen.

nov

20

Twee meetpunten van waterschap Vechtstromen die de waterkwaliteit van sloten in landbouwgebied moeten meten, meten juist water uit natuurgebieden.

nov

19

„De Unie van Pluimvee Producenten (UPP) is een prachtig initiatief. Door samen te werken kunnen pluimveehouders hun marge vergroten”, zegt pluimvee econoom Peter van Horne van Wageningen UR.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand