Markt reacties

Tariq schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
Ik ben op zoek naar gebruikte kippen kooien (battery) overal in Europa. I look for battery cages fo ...

Chesterblert schreef op prijsinfo Broederijnotering LTO/NOP en NVP:
Компания сигареты сподряд работает уже более 20 лет на ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
Goedenavond Somaira van Heijningen - Jong-A-Pin, ik stuur u een DM. m.vr.gr. Pluimveebeurs BV ...

Somaira van Heijningen - Jong-A-Pin schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
Waarom is voor de weken 13 tot en met 18 een prijs van 0 genoteerd voor broedeiprijs vrije markt? ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

jul

23

In de week dat minister Schouten met voorstellen komt om middels managementmaatregelen de stikstofuitstoot te beperken, liep ik met een boswachter over de hei. Ik stel voor dat Schouten ook met managementmaatregelen komt voor natuurbeheerders.

jul

23

Vleeskuikenhouders zien wet- en regelgeving als grootste belemmering voor de ontwikkeling van hun bedrijf. Dat blijkt uit onderzoek van Wageningen UR in samenwerking met agrarisch onderzoeksbureau Geelen Consultancy onder 64 vleeskuikenhouders.

jul

23

Vermeerderingsbedrijf de Haas breidt uit met een compleet nieuwe stal, ingericht met het van Gent Nest. Dit alles gerealiseerd in nauwe samenwerking met Sleegers Farm Equipment uit Someren.

jul

23

Coccidiose is al zo oud als de weg naar Rome. Coccidiose beïnvloedt de diergezondheid, het dierenwelzijn, bederft het werkplezier en veroorzaakt economische schade. Uitroeiing van deze darmparasiet is geen optie.

jul

23

Vleeskuikenhouders zijn terughoudend om te investeren in fijnstof reducerende technieken. Dat blijkt uit onderzoek van Jan Geelen en Wageningen UR onder 64 vleeskuikenhouders.

jul

23

Sebastiaan Plat is sinds 1 juli de nieuwe bedrijfsleider van Instal Agro in Beilen. Hij volgt Rikjan Schuttevaer als bedrijfsleider op.

jul

22

Duitsland en Frankrijk pleiten voor een Europees verbod op het doden van eendagshaantjes. De landbouwministers van beide landen deden daarvoor deze week een voorstel samen met de landbouwministers uit Oostenrijk, Spanje, Ierland, Luxemburg en Portugal.

jul

22

Vleeseten is nog altijd razend populair in Nederland. Dat zou ook de conclusie kunnen of moeten zijn van het onderzoek van het Voedingscentrum, maar de voorlichters de conclusies op een geraffineerde manier voor hun eigen karretje gespannen.

jul

22

De overheid wil strenger kunnen optreden tegen dierenmishandeling- en verwaarlozing. Zo moet een veehouder bij misstanden via de wet gedwongen kunnen worden om minder dieren te houden, valt te lezen in het 'Wetsvoorstel aanpak dierenmishandeling'.

jul

22

Minister van landbouw, Carola Schouten, is alsnog in hoger beroep gegaan tegen het openbaar maken van de adresgegevens van PAS-melders. Eerste resultaat is uitstel van het openbaar maken van de adressen tot 26 augustus.

jul

21

Jan Linders Supermarkten stopt met de verkoop van reguliere vrije uitloop eieren en gaat over op 3-sterren Beter Leven vrije uitloopeieren uit eigen streek. De regionale supermarktketen gaat hiervoor een samenwerking aan met legpluimveebedrijf Yverde.

jul

21

Het uitblijven van een passende goede overname, zodat het familiebedrijf Coppens diervoeding in handen zou blijven van de volgende generatie, is de belangrijkste beweegreden waarom Coppens op zoek ging naar een overnamepartner.

jul

21

Elke dag wordt meer en meer duidelijk dat legalisering van PAS-melders een onmogelijke missie gaat worden. Dit komt door het trage handelen van de overheid, stelt Stichting Stikstofclaim (SSC).

jul

21

De mmmEggies deelden gisteren roze eieren uit en verkochten gladiolen tijdens de Alternatieve Vierdaagse in Nijmegen. De inkomstenhiervan schenken de boeren aan het Marikenhuis in Nijmegen.

jul

20

De Heus Voeders uit Ede neemt Coppens Diervoeding uit Helmond over. Dat maakten beide voerfabrikanten dinsdag 20 juli bekend nadat De Heus overeenstemming bereikte met de familie Coppens.

jul

20

Een rookdetectiesysteem, brandwerend materiaal in de elektrische ruimte, warmtewisselaars in de nok en lichtplaten op de wintergarten zijn de meest opvallende zaken in de twee nieuwe 1 ster Beter Leven scharrelstallen van de familie Braaksma.

jul

20

Boeren worden in Brabant behandeld als crimineel. Waar gaat het mis? Lees de column van Huub Fransen op onze site.

jul

20

„Wanneer het verdienmodel voor pluimveehouders verbetert, komen er vanzelf meer opvolgers”, zegt NVP-voorzitter Bart-Jan Oplaat. Doordat wetgeving voor pluimveehouders almaar strenger wordt, spelen meer pluimveehouders met de gedachte om te stoppen.

jul

20

In antwoord op vragen van Caroline van der Plas over het artikel van stikstofstrijder Johan Vollenbroek, ‘Provincie moet boeren zonder vergunning aanpakken’, heeft Minister Schouten laten weten niet over te gaan tot actieve handhaving tegen PAS-melders.

jul

19

Begin dit jaar werd Coccidiose door Eimeria necatrix en Eimeria brunetti vastgesteld bij trager groeiende vleeskuikens. E. necatrix werd door middel van sectie vastgesteld bij een koppel biologische vleeskuikens van vier weken oud met verhoogde uitval.

jul

19

Het Besluit houders van dieren moet als uitgangspunt worden genomen bij de gewijzigde Wet Dieren. Dat schrijft LTO Nederland in een reactie op een Kamerbrief over de wet die minister Carola Schouten van LNV vorige week naar de Tweede Kamer stuurde.

jul

19

Europa verplicht houders van (groot)ouderdieren per direct iedere twee weken bemonstering voor Salmonella omdat doelstellingen niet gehaald worden.

jul

18

Plantaardige vleesvervangers beginnen qua smaak en textuur steeds meer op vlees te lijken en ook de voedingswaarde op de verpakking komt al aardig in de buurt. Het metaboloom, de honderden andere stofjes in voedsel, vertoont echter grote verschillen.

jul

18

De twaalf provincies hebben een gezamenlijke stikstofbank ontwikkeld. Die bestaat uit de twaalf provinciale 'doelenbanken' en een landelijke micro-depositiebank, voor ontwikkelingen waarbij niet meer dan 0,05 mol per hectare per jaar neerslaat.

jul

17

De impact van het gewonnen hoger beroep door ministerie van LNV, als baas van NVWA, is groot. „Een frustrerende uitspraak. De NVWA heeft hiermee steun in de rug gekregen om hun beleid door te zetten.

jul

17

Landbouwminister Schouten stelt in de pilot Investeringsfonds Duurzame Landbouw (IDL) 9 miljoen euro beschikbaar voor boeren en tuinders die willen omschakelen naar duurzame landbouw. Reductie van stikstofuitstoot staat voorop bij deze regeling.

jul

16

Op dit moment zijn er weinig conclusies die zonder voorbehoud te geven zijn. Het amendement hangt namelijk zowel juridisch als qua impact in de praktijk met veel aspecten omtrent het houden van dieren samen.

jul

16

Het CDA wil dat de overheid een omslag gaat maken van wantrouwen naar vertrouwen richting boeren. Derk Boswijk licht dat deze week toe in onze regionale landbouwvakbladen. Ik stel een aanpak voor zoals de overheid dat doet richting natuurorganisaties.

jul

16

Beter voor Kip, Natuur & Boer; dat is het programma van Albert Heijn. Serieuze ambities om de klimaatimpact van het AH kippenvlees te verkleinen. Volledig over op groene stroom en CO2 doelstellingen voor de keten en de grootgrutter zelf.

jul

16

Ze was jarenlang het gezicht van de pluimveehouders. Maar na zesenhalf jaar voorzitterschap van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouderij is Hennie de Haan per 1 juli gestopt.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand