Markt reacties

lenochka-925l schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
Kruishoutem noteringen veranderen per 01-01-2019 van naam naar Kruisem noteringen. ...

Jan Brok schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
De eierprijs is EIGENLIJK GELIJK. 62/63 wit scharrel deze was in week 52 € 7,67 inclusief btw. ...

willem schreef op prijsinfo Barneveld slachtkippen:
kan er nu de btw is aangepast naar 9% voor de transparantheid niet beter ex btw. worden genoteerd? ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

jan

16

De Britse premier Theresa May heeft een aanzienlijke nederlaag geleden toen haar voorstel voor een Brexit-deal massaal werd weggestemd in het Britse lagerhuis. Daarmee is de kans op een harde Brexit flink toegenomen.Dat heeft gevolgen voor de landbouw.

jan

16

Afdeling kwaliteitszorg is spin in het web bij Coppens Diervoeding. Maar het kwaliteitsgevoel zit bij iedereen tussen de oren binnen het bedrijf.

jan

15

We kunnen onze wensen hebben voor het nieuwe jaar en prognoses voorspellen maar heel veel zaken weten we gewoon nog niet. Dat schrijft pluimveehouder Harry Ketels in zijn column.

jan

15

Vorig jaar zijn er geen pluimveebedrijven failliet gegaan. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

jan

15

Open dag in Niederlangen (nabij Emmen, provincie Drenthe, Nederland)

jan

15

Wisseling bestuur Blij met een Ei

jan

14

Het Rathenau Instituut heeft geprobeerd om een basis te leggen voor het vinden van een oplossing rondom het ammoniakdossier. Maar dat is slechts gedeeltelijk gelukt.

jan

14

Wat verwachten boeren en tuinders van een belangenorganisatie voor de land- en tuinbouw? Is dat alleen belangenbehartiging of ook promotie van de sector en het bieden van inkoop- of ledenvoordelen?

jan

14

Vleeskuikenhouder Ronny Graat uit het Brabantse De Mortel houdt van nieuwe snufjes. „Ik ben niet diegene die het nieuwe snufje als eerste probeert. Maar zo gauw het er is, ben ik de eerste die eraan meedoet”, zegt Graat.

jan

14

Een foto van een ei heeft afgelopen nacht het record van meeste likes op Instagram verbroken. De foto, waarop echt alleen maar een ei te zien is, had rond 07.00 uur meer dan 23 miljoen likes.

jan

13

In de Europese Unie is er deze week sprake van veelal stabiele of iets lagere tarwe- en gerstspotprijzen, bij een stijging van de maisspotprijzen.

jan

13

Coöperatie AgruniekRijnvallei (AR) had het afgelopen jaar een stabiele mengvoeromzet. In 2018 werd er 565 duizend ton mengvoer geproduceerd en geleverd. In 2017 bedroeg de productie en afzet van mengvoer 564 duizend ton.

jan

12

Minister Schouten gaat supermarkten voorlopig niet verplichten om niet meer te stunten met vlees. Die belofte maakte de minister niet aan de Tweede Kamer naar aanleiding van Kamervragen gesteld door D66-lid Tjeerd de Groot.

jan

12

De Europese Commissie moet overwegen om net als China en de Verenigde Staten haar grenzen te sluiten voor Braziliaans (kippen)vlees vanwege het grote aantal besmettingen met salmonella.

jan

11

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik gaat in het EU-parlement vragen stellen. Ze wil verklaringen waarom de beoordeling van innovaties bij technische bedrijven in de landbouw van land tot land kan verschillen. Ze zei dit toe tijdens een werkbezoek.

jan

11

Het instellen van quarantaine in combinatie met de opkhokplicht van omliggende pluimveehouderijen is voldoende bescherming tegen de laagpathogene vogelgriep. Dat vindt 51 procent van de stemmers op een poll op Pluimveeweb.nl.

jan

11

„Er is in de film geknipt want er worden dooie kippen getoond die absoluut niet hier gefilmd kunnen zijn. Dat vind ik heel kwalijk.”

jan

11

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft eindelijk toe dat het halveren van de vleesconsumptie in heel Europa zou leiden tot een vermindering van 2 tot 4 procent in de uitstoot van broeikasgassen.

jan

10

Auke en Wikje Cnossen kozen in hun nieuwe vleeskuikenstal voor daglicht, LED-verlichting en voerpannen, waarbij het mogelijk is 1,5 kilo voer over te doseren voor de eendagskuikens. Na de nieuwbouw houdt de familie 190.000 vleeskuikens in vijf stallen.

jan

10

Wat een boer in de toekomst te wachten staat met afgedankte zonnepanelen blijkt onduidelijk. Particulieren kunnen hun afgedankte zonnepaneeltje gratis kwijt in de bruin- en witgoedcontainer in de milieustraat.

jan

10

Als het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) rapporteert over landbouw en klimaat, dan blijken die cijfers maar al te vaak niet te kloppen. Dit stelt projectcoördinator Geesje Rotgers van de Stichting Agri Facts (STAF).

jan

10

Een undercovermedewerker van Animal Rights filmde met een verborgen camera hoe vangploegen stallen met leghennen leeghalen. De beelden zijn gemaakt in stallen met zowel scharrel- als kooihuisvesting in Stroe, Ottersum, Linde en Herveld.

jan

10

Big Dutchman rust twee pluimveestallen uit met klassieker NATURA 60

jan

10

Bedrijfsreportage van Willy en Ardie van Erp uit St. Anthonis.

jan

09

De eisen aan de agrarische sector moeten niet doorslaan, vindt minister Carola Schouten. "Als we daardoor de boeren het land uit jagen en voedsel moeten gaan importeren, zijn we volgens mij niet goed bezig." Dat zei de minister op de Agrifirm jongerendag.

jan

09

Minister Schouten van LNV stelt 75 miljoen euro beschikbaar voor jonge boeren die een agrarisch bedrijf willen starten of overnemen. Hiervoor roept zij een VVK in het leven. Dit moet het aantrekkelijker maken om leningen te verstrekken aan jonge boeren.

jan

09

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) rapporteert buitengewoon slordig over de impact van het eten van vlees op het klimaat.

jan

09

VVD-Europarlementariër Jan Huitema heeft de Europese Commissie vragen gesteld over de import van Braziliaanse kip.

jan

09

De NVWA wordt regelmatig geconfronteerd met soms zeer schokkende filmbeelden over dierenwelzijnsomstandigheden aangetroffen in stallen. De filmer doet ons het verzoek handhavend op te treden.

jan

08

LTO Nederland adviseert pluimveehouders aangifte te doen bij een inbraak in hun pluimveestal bij de lokale politie en ook melding te doen bij LTO Nederland.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand