Markt reacties

Bierema schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
€ 0,8349 - € 0,8532 EXCL.BTW ...

Bierema schreef op prijsinfo Jan van EE Nieuw:
€ 0,7661 EXCL. BTW ...

Bierema schreef op prijsinfo Vernieuwde Basis Contract Notering:
per kg levend gewicht € 0,0023 Excl.Btw er bij naar € 0,7178/kg Excl.Btw ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Nop richtprijs verrijkte kooi:
Sinds april 2018 wordt de NOP richtprijs 2.0 industrienotering voor kooieieren gepubliceerd. Deze ri ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

mrt

23

De globale productiewaarde van vlees stijgt in 2026 tot circa 1,5 biljoen euro. Ten opzichte van de mondiale omzet in 2017 betekent dit een toename van 38 procent. De omzet in West-Europa daalt de komende vijf jaar met 1 procent.

mrt

23

Volgens een Amerikaanse studie zouden er 68 procent meer vleeskuikens moeten worden gehouden indien er volledig wordt overgeschakeld op trager groeiende vleeskuikens om dezelfde hoeveelheid kipfilets te krijgen als met reguliere vleeskuikens.

mrt

22

„In ovo (in het ei) enten en IB protectortype sprayen op de dag van uitkomst in de broederij zorgt ervoor dat 100 procent van de vleeskuikens beschermd is tegen Gumboro, Infectieuze Bronchitis (IB) en Marek."

mrt

22

MSD Animal Health presenteerde op de eerste Dutch Poultry Expo haar nieuwste manier van het beschermen van vleeskuikens.

mrt

22

Het Belgische Proefbedrijf Pluimveehouderij onderzoekt het gebruik van regenwater voor vleeskuikens.

mrt

21

„We zijn blij dat we zelf RTV Drenthe en het Dagblad van het Noorden hebben uitgenodigd toen ons bedrijf in juli 2017 werd getroffen door de fipronilcrisis. Daardoor konden we zelf ons verhaal vertellen in plaats van dat anderen dat voor ons deden.”

mrt

21

Plus gaat alleen nog kipvleeswaren met ster verkopen. De kipvleeswaren van Plus hebben vanaf september dit jaar minimaal het Beter Leven keurmerk 1-ster van de Dierenbescherming.

mrt

21

Thierry Baudet en zijn Forum voor Democratie hebben een slagveld aangericht in de Nederlandse politiek. Maar het effect zal zijn dat de regering vaker steun zal zoeken bij de linkse oppositie.

mrt

21

LTO-voorzitter Marc Calon vreest voor de opkomst van ‘protectionisme als gevolg van nationalisme’: „Want 58 procent van het Nederlandse handelsoverschot is te danken aan de handel in landbouwproducten.”

mrt

21

Golfplatenfabrikant Eternit, zonne-energiefabrikanten HyET Solar en Solliance/MiaSolé hebben samen met Zuyd Hogeschool pv-golfplaten ontwikkeld en getest met geïntegreerde dunne-filmzonnecellen. Misschien komt de innovatie nog op tijd voor 2024.

mrt

20

Het percentage Nederlandse pluimveehouders dat plannen heeft om stallen te renoveren steeg in 2018 naar 13,2 procent ten opzichte van 11,2 procent in 2017. In de pluimveesector zijn er voor het eerst in jaren meer renovatie- dan nieuwbouwplannen.

mrt

20

Er moet veel harder worden opgetreden tegen dierenrechtenactivisten door justitie en de politiek. Dat vindt Gert-Jan Oplaat, Oud-Kamerlid en huidig voorzitter van de organisatie van pluimveevleesverwerkers Nepluvi.

mrt

20

De EU schroeft de hoeveelheid tariefvrije kip die Oekraïne naar Europa mag exporteren op van 20.000 naar 70.000 ton (70 miljoen kilo). Maar kippenborsten waar vleugel en vel aanzitten komen er zonder invoerheffing niet meer in.

mrt

19

Pootproblemen bij witte leghennen spelen nog steeds maar de ernst lijkt behoorlijk te zijn afgenomen. Zo is er in veel gevallen slechts sprake van lichte aantasting van de huid en zijn er nauwelijks nog koppels waar de tenen ernstig zijn aangetast.

mrt

19

Het ziektebeeld bij vleeskuikens is anders bij de nieuwe variant van het Gumboro virus dat afgelopen jaar werd vastgesteld op een aantal vleeskuikenbedrijven in Zuid-Nederland. Zo blijft de uitval beperkt. Dat zegt pluimveedierenarts Robert Jan Molenaar.

mrt

19

De afzet van pluimveevoeders van ABZ Diervoeding daalde vorig jaar met bijna 8 procent van 222.514 ton in 2017 naar 204.805 ton in 2018.

mrt

18

In mijn ogen werd Marianne Thieme vorige week woensdagavond in het programma ‘Pauw en Jinek’ op een heel simpele wijze getrakteerd op een uitstekend weerwoord. Ze werd behoorlijk in haar blootje gezet in haar eeuwenoude gevecht tegen de bio-industrie.

mrt

18

De organisatie van het Pluimvee Symposium is op zoek naar pluimveehouders die hun mening willen geven over een actueel onderwerp dat hen bezighoudt. En die mening willen uitspreken in een korte column op het symposium.

mrt

18

Bezoek tijdens de Dutch Poultry Expo de stand van MSD Animal Health of een kennissessie en ontvang een Fris als een Hoentje T-shirt

mrt

18

MSD Animal Health presenteerde op de Dutch Poultry Expo de nieuwste bescherming van vleeskuikens.

mrt

18

De schermen waarin pluimveehouders verplaatsingen melden in Mijn Avined (KIP) zijn aangepast om tegemoet te komen aan wensen van pluimveehouders en om de I&R-gegevenskwaliteit te verbeteren.

mrt

17

Ovoned maakte afgelopen jaar een aantal video's over het verhaal van het ei. In 2019 schakelt Ovoned de consument in. Presentator Florian helpt de kandidaten bij het bakken van heerlijke ei-gerechten.

mrt

17

Brabant moet veehouders niet het mes op de keel zetten door hen te dwingen vóór 2022 de stallen aan de strengere eisen te laten voldoen. Beter is het veehouders de kans te geven duurzamere technieken te introduceren, stelt de Dierenbescherming.

mrt

17

Tijdens de CFIA Expo in het Franse Rennes is In Ovo onderscheiden met een Food Heroes Awards, een onderscheiding voor bedrijven die op een bijzondere manier werk maken van het terugdringen van de voedselverspilling in de primaire sector.

mrt

16

Oud-Kamerlid en huidig voorzitter van de organisatie van pluimveevleesverwerkers Nepluvi, Gert-Jan Oplaat, is dinsdag spreker tijdens het openingscongres op het Dutch Poultry Event in Hardenberg.

mrt

16

De EU handhaaft in een nieuw wetsvoorstel het kannibalisme-verbod. Het voorstel biedt volgens Rikilt-wetenschapper Leo van Raamsdonk wel meer mogelijkheden om dierlijke reststromen in het veevoer te verwerken.

mrt

16

De landbouwsector kan, bijna als enige, het gebruik van broeikasgassen significant verder terugdringen dan de opgave. Maar de vraag is of de boer daartoe bereid is.

mrt

15

Naast het verstrekken van de juiste nutriënten is ook de manier waarop het voer bij de hen terechtkomt medebepalend voor het rendement. Een veelgebruikte strategie is blokvoedering. Lees meer...

mrt

15

Vleeskuikenmoederdieren worden opgezet zonder snavelbehandeling. Dat gaat in de praktijk goed. Maar hoe gaat het met hanen zonder snavelbehandeling? En hanen waarvan de achterste teen niet is aangetipt?

mrt

15

Hok een met acute snot (Coryza) besmet koppel en een koppel uitloopkippen binnen één kilometer van de uitbraak op. Acute snot is namelijk zeer besmettelijk. Dat adviseren de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en Demetris DierGezondheid.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand