Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo CFG notering:
met ingang van week 49 wordt de CFG notering gepubliceerd. Deze zal parallel lopen aan de Frisia Not ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
CORRECTIE op NOP prijzen. Op 01-12-2019 heeft Pluimveebeurs onderstaand bericht ontvangen van de NOP ...

Webmaster schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
Goedenavond M, de foutieve vermelding is gisteren eind van de dag gecorrigeerd. Excuus. Hopend u hie ...

m schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
foutje : bruin 62,55 €3,84 ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

jan

26

„Het blijkt de leukste baan die ik ooit heb gehad", schrijft Judith van Denderen, toezichthouder van de NVWA in pluimveeslachterijen in een persoonlijk verhaal op haar LinkedIn.

jan

26

De wereldwijde consumptie van pluimveevlees stijgt met 16 procent de komende acht jaar. De grootste toename van de consumptie van pluimveevlees vindt plaats in ontwikkelingslanden, vooral Afrika, waar de consumptie met 21 procent stijgt.

jan

25

Wageningen Bioveterinary Research onderzoekt dit jaar of laserapparatuur effectief is voor het weren van wilde (water)vogels rondom pluimveebedrijven, aangezien wilde vogels een insleepbron kunnen zijn van het vogelgriepvirus.

jan

25

„Je moet er tegenwoordig 100 procent achter staan om een boerenbedrijf over te nemen”, zegt de jonge vleeskuikenhouder Bart Vosters. „Maar het geeft ook zoveel vrijheid om te doen wat je het liefste doet. Met dieren bezig zijn.”

jan

24

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) is voor onbepaalde tijd uit de running. Schreijer werd vorige week in het ziekenhuis in Straatsburg opgenomen met hartritmestoornissen. Schreijer wijt haar hartklachten rechtstreeks aan het groene activisme

jan

24

Per direct heeft de EU haar grenzen gesloten voor Oekraïense kip vanwege vogelgriep.

jan

24

Polen exporteert te vaak met salmonella besmet pluimveevlees

jan

24

Hoe krijgen we in Nederland duurzame landbouw gefinancierd? Wie het nieuws van de afgelopen week met een objectieve bril volgde, kan die vraag eigenlijk niet beantwoorden.

jan

24

„We naderen het punt dat we genoeg hebben gepraat”, zegt Jeroen van Maanen initiatiefnemer van het Landbouw Collectief (LC) en bestuurslid van Farmers Defence Force (FDF). Op 5 februari gaan het LC, Schouten en Rutte opnieuw om tafel.

jan

24

Afgelopen week heb ik een goed gesprek gehad met een man die niet per definitie mijn visie op landbouw deelt. Ik ben namelijk gaan praten met Arend Meijer, D66-Statenlid in Brabant.

jan

24

Trekkers mogen in de toekomst waarschijnlijk alleen nog met een kenteken de openbare weg op. Een meerderheid in de Tweede Kamer is daar voorstander van, bleek tijdens een debat op 22 januari. De Tweede Kamer stemt volgende week over het wetsvoorstel.

jan

23

Minister Schouten van Landbouw stelt vooralsnog geen ophokplicht voor pluimvee in. Dat besloot ze op basis van advies van de deskundigengroep dierziekten, die het risico voor insleep van hoog pathogene vogelgriep (HPAI) voor Nederland beoordeelde.

jan

23

NVP-voorzitter Hennie de Haan pleit voor een preventieve ophokplicht van pluimvee. Dat brengt ze vanmiddag naar voren wanneer ze samen met andere belangenbehartigers uit de pluimveehouderij om tafel zit met het ministerie van Landbouw.

jan

23

Op een hobbypluimveebedrijf in het Zuidoost Poolse Stupice is hoog pathogene H5N8 vogelgriep vastgesteld. Het is de eerste uitbraak van H5N8 in de provincie Neder-Silezië. Het aantal vogelgriepuitbraken van in Polen stijgt daarmee naar veertien.

jan

23

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid nuanceert de uitspraken die hij heeft gedaan tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Producenten Organisatie Varkenshouderij, op 25 november 2019, over dierenextremisten.

jan

22

Minister Schouten van Landbouw neemt vandaag nog geen besluit over het wel of niet instellen van een ophokplicht voor pluimvee. „Het besluit over een ophokplicht duurt langer dan verwacht. Er komt morgen, donderdag 23 januari, een Kamerbrief.”

jan

22

„De Coccidiosedruk in de Hycarestal is nihil ten opzichte van de referentiestal. Bovendien gaat reinigen veel sneller.” Dat zegt Martijn Lamers, voormalig eigenaar en bedrijfsleider op het Hycarevleeskuikenbedrijf van MS Schippers in Hapert (NB).

jan

22

Agrifirm introduceert met Micon een nieuw middel dat in het voer wordt geleverd om vogelmijten op legpluimveebedrijven te beheersen.

jan

21

Minister Schouten wat moet er gebeuren voordat u echte maatregelen neemt om de kans op insleep van hoog pathogene vogelgriep te verkleinen. Moeten er hier in een waterrijk land als Nederland eerst dode watervogels gevonden worden?

jan

21

Minister Schouten van Landbouw beslist naar verwachting morgen, woensdag 22 januari, over het wel of niet instellen van een ophokplicht voor pluimvee.

jan

21

Agractie Nederland gaat op zaterdag 21 maart opnieuw actie voeren. Met de actie genaamd ‘Boerderijprijzen’ wil Agractie consumenten duidelijk maken ‘hoe slecht de positie van de Nederlandse boer op dit moment is’.

jan

21

Het tekort aan dierenartsen heeft geen directe consequenties voor de uitvoering van de NVWA-keuringen, die worden uitgevoerd op het slachtproces.

jan

20

Wereldwijd zijn inmiddels honderd miljoen leghennenplaatsen uitgerust met hun bijzonder diervriendelijke volière van het type ‘Natura’.

jan

20

In een dode wilde gans in de aan Polende grenzende Landkreis Spree-Neiße in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg is hoog pathogene H5N8 vogelgriep vastgesteld. Daarnaast is het virus geconstateerd op een kleinschalig pluimveebedrijf in Tsjechië.

jan

20

De eierconsumptie van Nederlanders is in 2018 gestegen naar 202 eieren

jan

20

46,5 procent van de stemmers op een stelling van Pluimveeweb.nl ziet Carola Schouten niet graag terugkeren voor een tweede periode als minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Dat is de uitkomst van een stelling op Pluimveeweb.nl.

jan

20

Nederlandse boeren hebben de internationale landbouwconsumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn afgelopen weekend aangegrepen om Kamerleden uit te nodigen voor een rondleiding en een gesprek op hun bedrijf.

jan

19

De eerste maatschappelijke tekenen van een anti-houding richting dierenactivisten worden zichtbaar. Mitsubishi Motors in het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt afstand van een documentaire, ‘How to Steal Pigs and Influence People’.

jan

19

Leghennenhouder Piet Hunse uit Beilen (DR) deed deze week zijn verhaal in de vlogserie Op Pad met Niels. Niels Maagd uit Beilen is gemeenteraadslid, slotenmaker, voetbaltrainer en vlogger.

jan

18

Er is een kaart gepubliceerd met RIVM data over de NH3-uitstoot op straatniveau. Op deze interactieve kaart met 730.000 datapunten kan elke boer of burger kijken of de data van het RIVM overeenkomt met de eigen beleving van de omgeving.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand