Markt reacties

Gebroeders van Beek / Rinel Kok schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering:
De prijzen van week 31 missen nog. ...

Bierema schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
Bedankt voor uw medewerking, na 22 jaar dat ik pluimveehouder ben is er eindelijk duidelijkheid omtr ...

webmaster schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
Gecorrigeerd, bedankt! ...

Gert schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
Tikfout bij 47 gram bruin. ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

aug

15

De NVP heeft zowel De Vegetarische Slager als de NVWA aangeschreven om hun rol en verantwoordelijkheid te nemen bij het gebruik van de term ´kip´ voor producten die geen grammetje kippenvlees bevatten. De NVP vindt dit misleiding van consumenten.

aug

15

De meerjarenagenda van de NVWA baart de NVP zorgen. „We moeten voorkomen dat de NVWA haar positie te grabbel gooit doordat ze in toenemende mate een verlengstuk en speelbal wordt van overtuigingen en visies van (politieke) partijen en personen."

aug

14

Vanaf 2021 is het in Nederland niet meer toegestaan om leghennen te huisvesten in een verrijkt kooisysteem. Aangezien het verbod niet overal in de Europese Unie van kracht wordt, pleit de NVP voor een aanpassing in de codering van eieren.

aug

14

Biologisch dynamisch pluimveehouder Gerjan Slingenbergh in Ane probeert leghanenvlees aan de man te brengen. Dat valt niet mee. De markt is er niet rijp voor, volgens Slingenbergh. „En er is ook nog steeds geen ultieme dubbeldoelkip.”

aug

14

Het leveren van eieren zonder kuikendoden lijkt binnenkort ook realiteit te worden voor Nederlandse leghennenhouders. Steeds meer Duitse supermarkten eisen dit namelijk. Maar hoe kijkt de Nederlandse pluimveesector hier tegenaan?

aug

14

Soms is het bijna grappig (maar meestal vooral triest) hoe de landbouw ongeveer overal de schuld van krijgt. Covid-19; de schuld van de veehouderij. Of van de luchtvervuiling maar die wordt door de landbouw veroorzaakt.

aug

14

PAS-melders die alsnog toestemming of een natuurvergunning nodig hebben, kunnen nu tot 1 oktober een melding bij de RVO indienen. Eerder werd de deadline op 14 augustus gezet, maar door de vakantieperiode is de termijn uitgesteld tot 1 oktober.

aug

14

Het hoogpathogene H5N8-vogelgriepvirus is opnieuw vastgesteld in Rusland, ditmaal in de Zuidelijke Oeral. Het virus is aangetroffen bij kleinschalig gehouden pluimvee op twee locaties in de oblast Tsjeljabinsk, grenzend aan Kazachstan.

aug

13

Pluimveeslachterij Gebr. Heijs in Leek (GR) gaat de trager groeiende Tante Door vleeskuikens voor Veldhoven Kipproducten uit Zevenhuizen (ZH) slachten vanaf begin september.

aug

13

De media en sociale media framen de vleeskuikensector negatief. „De NVWA had vorige week ‘NVWA: 97,3 procent van alle vleeskuikenkoppels in Nederland voldoen aan dierenwelzijn en diergezondheid’ als boven hun bericht moeten zetten”, vindt Jan Brok.

aug

13

Nederlanders overschatten hoeveel geld ze besteden aan voedsel. De gemiddelde Nederlander denkt zo’n 24 procent van het huishoudinkomen aan voedsel uit te geven. Uit cijfers van CBS blijkt echter dat Nederland slechts 8 procent aan voeding besteedt.

aug

12

In het zuiden van de provincie West-Vlaanderen zijn er een 10-tal auto’s, veelal met Nederlandse nummerplaat, opgemerkt die aan het rondrijden waren rond slachthuizen en landbouwbedrijven om beelden te draaien over hittestress bij landbouwdieren.

aug

12

Minister Schouten stelt tegoedbonnen beschikbaar waarmee boeren kunnen investeren in onafhankelijk bedrijfsadvies en scholing bij een hogeronderwijsinstelling.

aug

12

ZLTO en Wageningen UR starten een traject voor kalkoenhouders met een hoog antibioticagebruik en/of hoog derde keus middelen gebruik op zijn/haar bedrijf. Kalkoenhouders die interesse hebben in deelname kunnen zich aanmelden bij Avined via info@avined.nl.

aug

12

Opfokkers van leghennen of legouderdieren kunnen vanaf 15 augustus subsidie aanvragen voor dieren die gevaccineerd worden in de periode van 15 augustus tot en met 31 december en daarna worden overgeplaatst naar het ouderdier- of legeindbedrijf.

aug

11

De oorzaak van de brand in de leghennenstal in Beltrum (GD) is niet meer te achterhalen. Dat zegt woordvoerder Mark Bosma van de Veiligheidregio Noord- en Oost- Gelderland (VNOG).

aug

11

Avined zet zich evenals de stuurgroep VB van LTO/NOP en NVP in voor een zogeheten verificatieonderzoek bij vaststelling van salmonella bij opfok-, grootouder- en ouderdieren van pluimvee.

aug

11

Dierenactivist Peter Janssen, ook bekend als de Vegan Streaker, die vastzit voor brandstichting bij eendenslachterij Duck-To Tomassen in Ermelo (GD), kan een forse schadeclaim verwachten.

aug

10

Aanstaande zaterdag 15 augustus 2020 roepen de ambassadeurs van Team Agro NL uit tot de Dag van de Agrarische Medewerker. Boeren, tuinders en vissers kunnen als blijk van waardering aanhaken op sociale media of een leuke attentie geven aan de medewerkers.

aug

10

Vanaf 2021 zullen mesttransporten digitaal verantwoord moeten worden. Het digitaal invoeren van de gegevens vervangt de papieren formulieren. Volgens het ministerie van LNV betekent dit een lastenvermindering voor zowel de ondernemers als voor de overheid

aug

10

Van 11 september tot en met 5 oktober is het voor pluimvee- en varkenshouders niet mogelijk om de overdracht van pluimveerechten en fosfaatrechten te melden, te ondertekenen of in te trekken bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

aug

10

Boeren zijn op sociale media weer actief om te laten zien, welke maatregelen zij nemen om hun dieren koel te houden, tijdens de hete dagen. Met de hashtag #geenhittestress zijn op Twitter, Facebook en Instagram foto's en filmpjes te zien

aug

08

Bij een brand in een kippenstal in Beltrum is zaterdagmiddag een deel van de 14.000 kippen omgekomen. De schuur staat volledig in brand, dat meldt de Veiligheidsregio.

aug

08

Vier laatstejaars studenten werken aan een nieuw innovatief product. Daarmee willen ze het onnodige gebruik van antibiotica in de veesector terugdringen. „Het doel van het project is kosten-en risicobesparing voor de veehouder”, zegt Leontien van Keulen.

aug

07

Monitoring draagt bij aan beter gezondheidsmanagement

aug

07

Lidl Nederland roept de ‘Hele scharrelkip naturel’ van het Franse merk PiqueBroche terug omdat tijdens een kwaliteitscontrole bij de producent salmonella is aangetroffen. Het gaat om de scharrelkip met een houdbaarheidsdatum van 10 augustus 2020.

aug

07

De Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) heeft onder meer samen met de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) een spandoek laten ontwerpen om aandacht te vragen voor de prijsontwikkeling van eieren en kippenvlees door de jaren heen.

aug

07

Met hun open sollicitatie naar het LTO-voorzitterschap hebben Jaap Haanstra en Jan Cees Vogelaar LTO Nederland mooi voor het blok gezet.

aug

07

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) zoekt legpluimveehouders die momenteel een koppel leghennen hebben zitten met pootproblemen in categorie 3 en/of 4 (zie scoreformulier in de bijlage).

aug

07

Pluimveeweb is benieuwd of en hoeveel pluimveehouders bereid zijn binnenkort weer evenementen, zoals thema-avonden, symposia en beurzen te bezoeken. Stem op de onderstaande stelling.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand