Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo CFG notering:
met ingang van week 49 wordt de CFG notering gepubliceerd. Deze zal parallel lopen aan de Frisia Not ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs scharrel 2.0:
CORRECTIE op NOP prijzen. Op 01-12-2019 heeft Pluimveebeurs onderstaand bericht ontvangen van de NOP ...

Webmaster schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
Goedenavond M, de foutieve vermelding is gisteren eind van de dag gecorrigeerd. Excuus. Hopend u hie ...

m schreef op prijsinfo Kruisem Producentnotering:
foutje : bruin 62,55 €3,84 ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

dec

13

Sfeerimpressie publieksvriendelijke boerenbrunch voor burgers in Amsterdam. Ondanks de regen veel belangstelling, lekker eten en positieve burgers die zich graag door boeren laten uitleggen wat er speelt op hun bedrijf.

dec

13

„Binnen nu en vijf jaar hoeft er in Nederland geen enkele vleeskuikenhouder te stoppen vanwege te lage verdiensten.” Dat zei inkoopdirecteur Arie Endendijk van Plukon Food Group woensdagavond 11 december tijdens de Pluimveeweb Jaarspecial in Barneveld.

dec

13

„De komende maanden blijft de druk op de vleeskuikenmarkt bestaan omdat het aanbod van kip in de Europese Unie ruim voldoende is. We verwachten niet dat de Nederlandse vleeskuikenprijzen van reguliere kuikens de komende maanden stijgen.”

dec

13

Boeren lopen massaal weg bij het CDA en VVD. Wanneer er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden, stemt tweederde van de boeren die in 2017 CDA stemde op een andere partij. Bij de VVD is die daling nog groter.

dec

13

De kramen staan, het podium is opgezet, het eten is uitgestald: de Boer Burger Brunch is in volle gang. Op de Dam in Amsterdam worden tussen 12.00 en 16.00 25.000 brunchende mensen verwacht.

dec

13

De mmmEggies delen vandaag, vrijdag 13 december, 7500 gekookte en 2500 gebakken eieren uit tijdens de Boer & Burger Brunch in het centrum van Amsterdam. Agractie organiseert de Boer & Burger Brunch van 12.00 tot 16.00 uur op de Dam en Rokin in Amsterdam.

dec

13

Met haar streven om de stikstofcrisis op te lossen door de stikstofuitstoot aan banden te leggen, maakt de overheid het zichzelf onnodig moeilijk, stelt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in zijn policy brief 'Stikstof in Perspectief'.

dec

13

Landbouwers spelen een sleutelrol in de transitie naar een klimaatneutraal Europa. Dat stelde Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, tijdens de presentatie van haar Green Deal.

dec

12

De nieuwe vleeskuikenstal van In ’t Hout is geschikt voor ieder vleeskuikenconcept. „We houden sterkuikens in de stal. Maar tegenwoordig moet je een stal bouwen waarmee je alle kanten op kunt, zodat je snel kunt schakelen mocht de marktvraag veranderen.”

dec

12

Het Mesdagfonds en stichting Stikstofclaim dienen een kort geding bij de rechtbank van Den Haag. Ze voelen zich te lang aan het lijntje gehouden en eisen openbaarheid van alle berekeningen en de onderliggende data van het stikstofmodel.

dec

12

Sinds het voorjaar van 2017 hebben boeren in Brabant en Nederland flink van zich laten horen.

dec

12

Het programma van de Boer & Burger Brunch is bekend. Op vrijdag 13 december zullen naast de bestuursleden van Agractie ook voorzitter van het Landbouw Collectief Aalt Dijkhuizen en boerendochter Anna Grootentraast de aanwezigen toespreken.

dec

12

Boeren die distributiecentra of supermarkten blokkeren worden aansprakelijk gesteld voor de schade als gevolg van deze actie.

dec

11

De nieuwe EU-landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski wil een groeispurt van de biologische landbouw. Biologisch voedsel moet goedkoper worden, zodat de vraag sneller groeit.

dec

11

Van de jonge boeren geeft 73 procent aan actief bezig te zijn met het duurzamer maken van hun bedrijf. Een nog groter aantal (78 procent) wil stappen zetten richting kringlooplandbouw of is daar al mee bezig. Dat blijkt uit een opinieonderzoek.

dec

11

Door de strenge wet- en regelgeving ziet de 18-jarige Aafke Maes uit het Brabantse Alphen haar droom in duigen vallen. „Ik wilde van jongs af aan het vleeskuikenbedrijf van mijn ouders overnemen.”

dec

11

De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) ontwikkelde de VIR-check waarmee een vleeskuikenhouder het effect van reinigen en desinfecteren kan bepalen. „Met kleine aanpassingen kan een vleeskuikenhouder soms al grote winst boeken.”

dec

10

Johan Leenders ontwikkelde samen met zijn moeder Annelien een eigen kipconcept: Oranjehoen. Met het Oranjehoen hebben ze de regie in handen en kunnen ze zichzelf onderscheiden.

dec

10

Op de stemformulieren voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021 komt de verkorte naam ‘BBB’ te staan, als aanduiding voor de nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging.

dec

10

Farmers Defence Force (FDF) voert woensdag 18 december opnieuw landelijk actie. Wat de actiegroep die dag precies gaat doen, houden ze tot op het laatste moment geheim.

dec

10

De geplande test met een kopverdover voor vleeskuikens in een Nederlandse vleeskuikenslachterij gaat niet door. Er is geen overeenstemming bereikt over de voorwaarden voor de uitvoering van de test.

dec

09

Na behandeling zijn kippen rustiger en vertonen minder stressgedrag.

dec

09

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en pluimveeorganisatie NVP verzetten zich tegen het opnemen van een generieke korting in de Meststoffenwet, bij overschrijding van productieplafonds.

dec

09

IKB Kip gaat vaker onaangekondigde controles uitvoeren. Dat maakte IKB Kip afgelopen vrijdag 6 december bekend in haar nieuwsbrief.

dec

09

Het nummer De boer dat is de keerl van de Achterhoekse popgroep Normaal is op nummer 9 de Top 2000 binnengekomen.

dec

09

Het Landbouw Collectief kan heel goed begrijpen dat boeren verder actie willen voeren. „De boeren zijn het zat, ze willen niet langer genegeerd worden”, zegt het collectief van boerenbelangenbehartigers en –actiegroepen.

dec

08

Een nieuw burgerinitiatief, de coöperatie Land van Ons, wil de komende 10 jaar 300.000 hectare agrarische grond aankopen om de biodiversiteit te herstellen. Het beoogde areaal betreft 15 procent van de totale landbouwgrond in Nederland.

dec

08

Nederlandse agrariërs krijgen gemiddeld ongeveer 200 euro op de rekening gestort. Dit betreft geld uit het GLB-crisisfonds dat niet is gebruikt.

dec

07

Het afvalwater van mensen is een grotere bron van resistente bacteriën in het oppervlaktewater dan dierlijke mest Dat schrijft minister Bruno Bruins van Medische Zorg & Sport in een brief aan de Tweede Kamer.

dec

07

Van 2 december 2019 tot 7 februari 2020 kunnen jonge boeren de ‘POP3-subsidie Jonge Landbouwers 2019’ aanvragen. De regeling is onderdeel van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) 2014-2020.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand