Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
Vorige week was er verwarring rondom enkele noteringen al dan niet met BTW. Per 01-01-2018 is de ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Vernieuwde Basis Contract Notering:
Geachte T.v.Aerle, dat is correct! Prijs is in eurocenten/kg. ...

Webmaster schreef op prijsinfo Jan van EE Nieuw:
In 2018 zal Jan van EE Pluimveeverwerking BV een vernieuwde notering gaan invoeren. Deze nieuwe note ...

Webmaster schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering:
Per 01-01-2018 worden de prijzen van de Barneveldse eiernotering in verband met het opheffen van H ...


 

Laatst gewijzigde prijzen

Nieuws van Pluimveeweb

jan

19

De Nederlandse export van landbouwgoederen steeg vorig jaar met 7 procent naar 91,7 miljard euro. Een recordbedrag, en 6.2 miljard euro meer dan het jaar ervoor. Dat maakte minister Carola Schouten vrijdag 19 januari bekend tijdens de Grüne Woche, de internationale landbouwbeurs in Berlijn.

jan

19

Het selectief fokken op natuurlijke antilichamen is een veelbelovende mogelijkheid om de algemene ziekteresistentie van kippen op een natuurlijke wijze te verbeteren.

jan

18

De zware storm die vandaag over Nederland raasde heeft veel schade veroorzaakt. Bij de agrarische verzekeraars kwamen alleen al vandaag honderden meldingen van schade binnen.

jan

18

Door de westerstorm zakte donderdag 18 januari een leghennenstal van boerengezin De Vries uit Lunteren in elkaar. Boerin De Vries: „We zijn dankbaar dat er geen mensen in de stal waren. Het had ook anders kunnen aflopen.”

jan

18

2 Sisters Storteboom neemt het failliete BBS Food uit Barneveld over. BBS Food verwerkt kant-en-klare en diepgevroren kip- en andere vleesproducten.

jan

18

‘Na bijna 20 weken kwam er weer eiergeld binnen. Wat waren we blij dat we net voor kerstmis weer eieren konden leveren.’

jan

18

De boeren en boerinnen van Team Agro NL staan van 18 tot en met 21 januari op de Grüne Woche in Berlijn. De groep heeft een eigen plek gekregen op de grootste landbouwconsumentenbeurs van Europa.

jan

17

De BTW op broedeieren bedraagt sinds 1 januari 2018 21 procent in plaats van 6 procent. Afnemers van broedeieren moeten sinds die datum dus meer betalen voor broedeieren.

jan

17

Er is op dit moment geen wetenschappelijk bewijs dat wonen in de omgeving van veehouderijen schadelijk is voor de gezondheid. Gezondheidsrisico’s vermeld in eerdere studies zijn niet relevant of niet specifiek voor omwonenden.

jan

17

De biologische pluimveehoudster Nicky Corts van het bedrijf Egg-tivity uit Havelte is genomineerd voor de titel Vrouw in de Media in Drenthe. Ze strijdt onder meer tegen varkenshoudster Sabine Grobbink uit Barger-Compascuum.

jan

17

SGP-Kamerlid Elbert Dijkgraaf stopt drie maanden met zijn werk omdat hij oververmoeid is.

jan

16

Leghennenhoudster Hugo Bens uit het Brabantse Haps verzorgt deze week via Twitter en Facebook @Boerburgertweet. Hij laat burgers zien waar hun eieren vandaan komen.

jan

16

LTO/NOP en NVP vragen pluimveehouders de voorraad fipronil vervuilde pluimveemest te melden bij het fipronil meldpunt Gelderse Vallei, ondergebracht bij het Poultry Expertise Centre in Barneveld.

jan

16

Tot 19 januari kunnen reacties op de internetconsultatie op de Algemeen Verbindend Verklaring ingediend worden. Met de AVV kunnen bij alle Nederlandse pluimveehouders financiële bijdragen worden geïnd voor collectieve doelen.

jan

16

Arie Endendijk volgt vanaf 1 januari Kees van Oers op als inkoopdirecteur van de Plukon Food Group.

jan

15

Voor het eerst sinds 2012 heeft Turkije weer eieren naar een aantal Europese landen geëxporteerd. Het gaat om gepasteuriseerde eiproducten voor de koek- en banketindustrie.

jan

15

Kuikens kunnen als ze pas uit het ei komen maximaal anderhalve dag zonder eten en drinken. Als dit langer duurt heeft het nadelige effecten, dan gaan er meer kuikens dood en dat wijst op een mogelijke aantasting van het welzijn.

jan

15

De Europese Commissie verhoogt de financiering voor de promotie van de afzet van landbouwproducten.

jan

14

ForFarmers heeft Porphyrio's Smart Farm Assistant gekozen om de ontsluiting van data voor vleeskuiken- en leghennenklanten beter te laten plaatsvinden. „In de samenwerking met onze klanten is toegang tot en analyse van 'realtime' stalinformatie van grote waarde, want daardoor kunnen we klant-specifieke oplossingen bieden voor betere resultaten”, zegt Joost Sparla, Marketing & Technisch Directeur Pluimvee bij ForFarmers.

jan

14

Een praktijkproef van ForFarmers met het telen van eiwitgewassen als grondstof voor veevoer, heeft wisselende resultaten opgeleverd. Met name de sterke temperatuurverschillen zorgden bij de winterteelten niet voor het verwachte opbrengstvoordeel ten opzichte van de zomerteelten.

jan

13

Het nieuwe kabinet zou vol moeten inzetten op steun aan boeren in de huidige generatie, die met overtuiging werken aan een duurzame en volhoudbare landbouwsector, vindt Michiel Wagener van Triodos Bank „Intensivering en schaalvergroting is een doodlopende weg.”

jan

13

De Agrifirm jongerendag stond woensdag in het teken van hoe ons voedselsysteem er in de toekomst uit zou moeten zien. Feit is dat het efficiënter moet. De wereldbevolking groeit, maar de beschikbare landbouwgrond niet. Verschillende sprekers lichtten hun visie op de toekomst van de humane voeding aan de ruim 500 jonge agrariërs toe. Die visies varieerden van ‘ruim baan voor technologie’ tot insecten als voedsel en van geprint voedsel tot een ‘verspillingsfabriek’.

jan

12

De eierhandelaren hebben besloten om eenzijdig de uitbetalingsprijs voor verrijkte kooi-eieren te verlagen. Een groot aantal legpluimveehouders ontvingen een mail met daarin de aanpassingen voor prijsverlaging vanaf 1 januari 2018.

jan

12

Vleeskuikenhouder Henk Germs uit Erica (DR) is een van de eerste boeren die met koffiedikpellets zijn stal verwarmt. Dat gaat storingsvrij, gemakkelijk en bespaart op de stookkosten, zo heeft hij ervaren. Bovendien bestaat er een ruime subsidieregeling.

jan

12

iStep gaat legpluimveehouders verder ontzorgen. Pluimveehouders kunnen voortaan hun overeenkomst of factuur appen of mailen om de eierprijzen actuele en transparant te houden. Nu constateert de vereniging prijsverschillen van wel 5 cent per ei.

jan

12

Boeren en boerinnen uit verschillende landbouwsectoren hebben de krachten gebundeld in Team Agro NL. Met bestaande pr-initiatieven en organisaties gaan zij samen de pr en promotie voor de Nederlandse land- en tuinbouw zelf uitvoeren.

jan

11

Uit een Wagenings onderzoek blijkt de Nederlandse vermeerderingssector steeds efficiënter produceert. Per geproduceerd vleeskuiken is 19 gram minder voer nodig. Om hetzelfde aantal kuikens te produceren is 5,6 procent minder voer nodig; een gunstige ontwikkeling in het kader van Maatschappelijk Duurzaam Ondernemen.

jan

11

Hans Brinke bouwde in het Drentse Orvelte een nieuwe boogstal voor 15.000 biologische hennen. „Mijn buren wilden het bos achter mijn stal kunnen blijven zien. Daarom mocht de stal niet te hoog worden. Ik heb voor een boogstal gekozen om over voldoende luchtinhoud te beschikken”, licht Brinke toe. „Bovendien past een boogstal prima in het landschap.”

jan

11

Rosanne Hertzberger, columnist van het NRC en auteur van het boek ‘Ode aan de E-nummers’, was woensdag gastspreker op de Agrifirm jongerendag. De schrijfster is enthousiast over technologische ontwikkelingen en stelt zich de vraag of boeren wel altijd naar consumenten zouden moeten luisteren.

jan

11

In de Gelderse gemeente Berkelland is woensdagavond 10 januari besloten dat het geurbeleid voor het buitengebied wordt herijkt. Met een krappe meerderheid besloot de commissie Ruimte dat de landelijke norm van 14 odeur wordt aangescherpt. Veel boeren zitten daardoor op slot, omdat uitbreiding onmogelijk wordt gemaakt.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand