Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs 2.0 industrienotering :
Nieuwe NOP2.0-richtprijs kooieieren De LTO/NOP Begeleidingscommissie van de NOP-richtprijs voor ...

vermeerderaar schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
wanner wordt de prijs van de broedeieren aangepast voor deze prijs kunnen wij geen broedei maken mee ...

jon schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
hallo, wie weet een adres/leverancier voor mij voor broed eieren type Ross 308. ?? ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP Vleeskuikens:
De notering NOP Vleeskuikens van 22-02 is de laatste. In overleg met Ernest Bokkers, LTO Nederland i ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

apr

27

Eieren zijn een fantastisch product, maar het ontbreekt de pluimveeketen aan voldoende initiatief om het product ei goed in de markt te zetten. Daar zijn ideeën en kansen genoeg voor, stelt Olivier Wegloop.

apr

27

Dick en zijn vrouw Marieke Schieven verkochten vorig jaar hun vleeskuikenbedrijf in Zieuwent (GD). De familie dacht aan de koop van een tweede locatie. Een lezing van een ondernemer, die zijn zaak verkocht had, bracht hen echter op andere ideeën. „We wilden niet meer zeven dagen per week 24 uur per dag met ons bedrijf bezig zijn. Een up-to-date bedrijf verkopen is ook ondernemen”, motiveert Dick Schieven.

apr

26

„Eipoeder is de toekomst. Wereldwijd is er een eiwittekort”, zegt Leon Wulms van de Wulro Food Group. Hun supermoderne fabriek Deps in Weert is opgestart in 2016 en is nu volop in productie. De sportvoeding-, farmaceutische- en de Aziatische markt zijn groeimarkten die graag Nederlands eipoeder afnemen. De laatste vraagt niet naar de herkomst van eieren, de overige markten steeds meer.

apr

26

In Nederland stoppen veel vleeskuikenouderdierenhouders terwijl de Belgen juist bij bouwen. Momenteel zitten er ruim 700.000 minder reguliere vleeskuikenouderdieren in Nederland dan anderhalf jaar geleden, terwijl dit aantal in België het afgelopen jaar met ruim 160.000 groeide. Zijn de Belgen de Nederlandse afzetmarkt aan het inpikken of speelt er iets anders?

apr

26

Vanuit veganistische hoek is het consumeren van dierlijke eiwitten een taboe. Maar in een duurzaam dieet passen wel degelijk dierlijke eiwitten. Sterker nog, een veganistisch dieet gebruikt meer akkerbouwland en is daardoor minder duurzaam. Dat stelt onderzoeker Hannah van Zanten van Wageningen Universiteit.

apr

26

Pluimveevoeders zijn vrijwel altijd vrij van Salmonella. In 2017 is de bacterie slechts bij 0,1 procent van de onderzochte partijen pluimveevoeders aangetroffen. Ook in voorgaande jaren was de prevalentie laag.

apr

25

ForFarmers introduceert een nieuw voerconcept voor vleeskuikens: Apollo. „Het concept kenmerkt zich door slimme schakelmomenten: geen voerwisseling op momenten met risico op entreacties en op die dagen dat coccidiose vaak waarneembaar is. Het voerconcept bevat een prestart, speciaal voer voor de eerste 100 levensuren van het kuiken.”

apr

25

De Europese Unie blokkeert de import van kip en andere vlees van 20 Braziliaanse vleesbedrijven vanwege zorgen over sanitaire controles en de aanhoudende vondst van salmonella op Braziliaanse kip.

apr

25

De Nederlandse overheid moet betalen voor de kosten die de NVWA maakte tijdens de fipronilcrisis. Daarvoor pleit Kamerlid Roelof Bisschop van de SGP. Daarnaast denkt de SGP ook aan een vergoeding van de kosten voor de afvoer van besmette mest.

apr

24

Hongaarse vermeerderaars houden al jarenlang, zonder al te grote problemen, vleeskuikenouderdieren met hele snavels. De resultaten zijn vergelijkbaar met die in Nederland. De Hongaarse vermeerderaars rapen gemiddeld ook 170 broedeieren. „Dankzij de lagere kostprijs is Hongarije een serieuze concurrent voor Nederland”, zegt Ron Jacobs die Hongaarse bedrijven adviseert.

apr

24

Het mengen van met fipronil besmette pluimveemest met schone pluimveemest op een centrale plek bij een mestverwerker in Nederland kan binnenkort starten. „Als het meezit kunnen we eind van de week starten”, zegt Jan Workamp van het Meldpunt Fipronil.

apr

24

De jury van de Pluimvee Innovatieprijs onder leiding van Jan Workamp heeft zes innovaties genomineerd: drie voor de vleessector en drie voor de legsector. De jury selecteerde op de criteria innovatief, praktische toepasbaarheid en potentie voor de sector.

apr

24

Wageningen Livestock Research, het Poultry Expertise Centre (PEC) en Bionext zijn op zoek naar 30 pluimveehouders die mee willen doen aan het project ‘Aanpak vogelmijt bij pluimvee’. In het project wordt op pluimveebedrijven IPM (Integrated Pest Management) toegepast voor de bestrijding van vogelmijt. Deze methode wordt met succes in de tuinbouw toegepast en is ook voor de pluimveesector veelbelovend.

apr

23

„Wanneer de overheid scherpere contracten met ruimingsploegen, ontsmettingsploegen en cateraars tekent, kunnen we als pluimveesector op een deel van de ruimingskosten besparen bij vogelgriep uitbraken. Daardoor kan de DGF-heffing voor pluimveehouders omlaag. Belangrijk is te kijken wat noodzakelijk is, maar kritisch te zijn en blijven op wat, wanneer en in welke mate wordt ingezet.”

apr

23

Pluimveehouders moeten dit jaar ruim twee keer zoveel heffing betalen aan het Diergezondheidsfonds (DGF) dan vorig jaar. Volgend jaar halveert de heffing weer.

apr

23

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) zet einddatum pluimvee-, varkens- en fosfaatrechten vooralsnog op 1 januari 2028.

apr

23

Het onlangs opgerichte Faromatics uit het Vlaamse Leuven verkoopt sinds kort de Chickenboy. Dit is de eerste railrobot die 24 uur per dag, 7 dagen per week vleeskuikens, apparatuur en omgevingsparameters observeert in vleeskuikenstallen. De robot is uitgerust met vijf camera’s, waarvan twee infrarood camera’s en een groot aantal sensoren.

apr

22

Alle pluimveehouders in Nederland betalen vanaf nu weer verplicht mee aan onderzoeksprojecten voor de Nederlandse pluimveehouderij.

apr

22

Om zeker te weten dat vlees, groente of fruit met een biologisch label ook echt biologisch is, krijgen producenten, maar ook verwerkers, vervoerders en verkopers in de EU vanaf 2021 minstens één keer per jaar controle.

apr

21

De Brexit kan grote gevolgen hebben voor de Nederlandse landbouw, hoorde de Tweede Kamer donderdag. „Als we geen goed handelsakkoord krijgen wordt de sector midscheeps geraakt.”

apr

21

Steeds minder leerlingen en studenten kiezen voor groen onderwijs en verschillende opleidingen zijn financieel niet gezond. Dat blijkt uit een rapport van de onderwijsinspectie, dat ministers Van Engelshoven en Slob aan de Tweede Kamer hebben aangeboden.

apr

21

Het verbod op asbestdaken vanaf 2024 is nog niet getekend en dus niet definitief. De overheid speelt in op de verwarring die bij eigenaren van asbestdaken is ontstaan, waarbij zij doet alsof het verbod al definitief is. Daarbij lijkt een volledige sanering van alle asbestdaken voor 2024 onmogelijk en bestaat er een kans dat de datum nog verschoven wordt.

apr

20

Tien jaar geleden begon Herman Houweling en een paar mensen uit de varkenshouderij als BIG Challenge om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker door de Alpe d’Huez te beklimmen. Nu, tien jaar later, heeft dit initiatief bijna 1300 mensen uit de agrarische sector aangezet om mee te doen. Zij hebben hun gevoel van onmacht omgezet in kracht en lieten daarmee tevens het sociale gezicht van hun veel bekritiseerde sector zien

apr

20

Aeres Mbo organiseert in samenwerking met Aeres training centre international een basiscursus vleeskuikenhouderij. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden. De eerste studiedag is 18 mei a.s. van 13:30 tot 20:00 uur.

apr

20

In het eerste debat over voedsel in drie jaar benadrukte de Tweede Kamer dat het huidige voedselsysteem moet veranderen. Veel partijen pleitten voor kortere ketens en betere verdienmodellen voor de boer. „We hebben vandaag een unieke kans om een transitie in te zetten.”

apr

20

Gertjan Lagerweij is tevreden over de twee volièrestallen die hij in oktober in gebruik nam. „Er zijn weinig dingen die ik achteraf anders zou doen.”

apr

19

Uitgelegde hennen uit een Rondeelstal worden vanaf nu volgens de Zweedse vangmethode gevangen. Bij deze methode hangen kippen niet ondersteboven aan hun poten maar worden ze met maximaal twee tegelijk rondom de borst opgepakt en rechtop in een krat gezet.

apr

19

De NVP vindt dat vleeskuikenhouders niet klakkeloos een vragenlijst in moeten vullen bij een onderzoek naar ziekteverwekkers door het RIVM ( Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit). De vakbond adviseert vleeskuikenhouders bezwaar aan te tekenen en heeft een voorbeeldbrief opgesteld.

apr

19

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) doet dit jaar in samenwerking met de NVWA onderzoek naar ziekteverwekkers in de vleeskuikenhouderij.

apr

18

Vleesminderen leidt tot kleinere vermindering broeikasgassen als vaak wordt gedacht. Minister Schouten bevestigt dat de beweringen in de brief van COV-voorzitter Jos Goebbels correct zijn. Maar toch leidt het minderen van de vleesconsumptie tot een lagere uitstoot van broeikasgassen.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand