Markt reacties

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP richtprijs 2.0 industrienotering :
Nieuwe NOP2.0-richtprijs kooieieren De LTO/NOP Begeleidingscommissie van de NOP-richtprijs voor ...

vermeerderaar schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
wanner wordt de prijs van de broedeieren aangepast voor deze prijs kunnen wij geen broedei maken mee ...

jon schreef op prijsinfo Broedeiprijs vrije markt:
hallo, wie weet een adres/leverancier voor mij voor broed eieren type Ross 308. ?? ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo NOP Vleeskuikens:
De notering NOP Vleeskuikens van 22-02 is de laatste. In overleg met Ernest Bokkers, LTO Nederland i ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

jul

19

ABN Amro ziet kansen voor kipconcepten van reguliere kuikens met een plus. Een hogere kostprijs remt een verdere groei van kipconcepten met traag groeiende kuikens momenteel, stelt de bank.

jul

19

Op donderdag 19 juli opent wethouder de Kruijf de nieuwe freilandstal van Gert en Marjan Bouw in Barneveld. Ze bouwden hun gemengd legpluimvee- en melkveebedrijf om naar volledig legluimvee om meer rendement te draaien en gemakkelijker te werken. Een stal met extra aandacht voor branddetectie en arbeidsgemak.

jul

18

Verplicht douchen op alle pluimveebedrijven, die deelnemen aan IKB Ei en IKB Kip is een stevige stap, maar volgens de deskundigen van onder meer de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), LTO/NOP en NVP wel nodig om ziekte insleep van onder meer vogelgriep, NCD en Salmonella te voorkomen.

jul

18

Dit jaar delen de mmmEggies voor het derde jaar heerlijke gekookte roze eieren uit aan de wandelaars van de Vierdaagse van Nijmegen. Samen met de ZLTO-afdelingen Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk Noord promoten de mmmEggies de agrarische sector.

jul

18

Maria Polfliet en haar man Stefaan Debaere zijn bijzonder aangeslagen nadat er Newcastle Disease (NCD) is vastgesteld op hun pluimveebedrijf in Waregem in de Belgische provincie West-Vlaanderen. Hun 40.000 kippen worden vandaag geruimd.

jul

18

Bij kuikens van een opfokbedrijf in de West-Vlaamse gemeente Waregem is dinsdag 17 juli een nieuw geval van Newcastle Disease (NCD) vastgesteld. Deze besmettingen komt bovenop de 16 al gekende besmettingen, die sinds 26 april 2018 werden vastgesteld.

jul

17

Pootproblemen bij leghennen spelen nog steeds. Er is tot nu toe geen duidelijke oorzaak gevonden voor het optreden van de problematiek. Wel zijn er zaken uitgesloten. Zo lijkt er geen infectieuze oorzaak te zijn voor de problematiek. Ook lijkt er geen verband te zijn met ras, opfokker, voerleverancier, systeem of lichtbron.

jul

17

Door de snelle verspreiding van hoogpathogene vogelgriep zijn in Rusland inmiddels al meer dan 1,1 miljoen stuks pluimvee gestorven of geruimd.

jul

17

In België zijn maandag 16 juli nieuwe uitbraken van Newcastle Disease (NCD) vastgesteld bij sierpluimvee van hobbyhouders in de gemeenten Ninove en Eeklo in het oosten van Vlaanderen. Deze besmettingen komen bovenop de 14 al bekende besmettingen, die sinds 26 april zijn geconstateerd.

jul

17

De aandacht voor dierwelzijn en de impact van stalbranden is de laatste jaren sterk toegenomen. De maatschappij vraagt om een duidelijke aanpak om stalbranden tot een minimum te beperken met een nieuw plan. Meer medewerking en inzicht van overheden zal succes vergroten.

jul

16

IKB Kip en IKB Ei willen de biosecurity van pluimveebedrijven verscherpen en hebben daarom nieuwe hygiëne voorschriften in hun voorwaarden opgenomen. Vanaf 1 juli 2019 is iedere bezoeker van een pluimveebedrijf verplicht om zowel bij binnenkomst als uitgang minimaal vijf minuten het hele lichaam te douchen met warm water en zeep. Ook moeten de neusgaten één voor één worden leeggeblazen.

jul

16

Vorig jaar werden 93 werknemers in de agrarische sector slachtoffer van een ernstig arbeidsongeval. Ook overtraden bedrijven regelmatig de regels over arbeidstijden, het minimumloon en vakantiegeld. Op pluimveebedrijven is er gevaar voor medewerkers door blootstelling aan agrarisch stof en onveilige machines of heftrucks.

jul

16

Aviagen heeft de afgelopen twee jaar 23 miljoen euro geïnvesteerd om de productiecapaciteit van grootmoederdieren of moederdieren op bedrijven en broederijen in Brazilië te vergroten. De uitgebreide capaciteit was nodig om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar Aviagen Ross 308 AP en Ross 408 kippen van zowel fok- als vleeskuikenbedrijven in Latijns-Amerika.

jul

16

In 2016 viel 44 procent van de agrarische huishoudens onder de lage-inkomensgrens. Voor het vierde jaar op rij een stijgend percentage. Er zijn grote verschillen tussen bedrijfstypen en bedrijfsgrootte.

jul

15

Eierpromotie op de Zwarte Cross, het festival in de Achterhoek. Het Zwarte Cross Festival staat garant voor drie dagen plezier met mega motor-crossspektakel en het grootste muziekfestival van Oost-Nederland. Een uniek evenement voor jong en oud en een mooie plek om het ei te promoten.

jul

15

Tienus Berkepies uit Nooitgedacht verruilt zijn reguliere kippen voor de Beter Leven ster 1-kip. 'Het is nu aan de consument om duurzaam kippenvlees te omarmen'.

jul

14

Naar aanleiding van de 14de NCD besmetting bij een hobbypluimveehouder en de dreiging van NCD voor bedrijfsmatig gehouden pluimvee geeft de Belgische Landbond een entadvies uit.

jul

13

De Chinese regering heeft ermee ingestemd om haar markt te heropenen voor de invoer van Duits en Pools pluimveevlees. China was gestopt met de invoer van Duits en Pools vlees van pluimvee na een uitbraak van de vogelgriepziekte in Duitsland en Polen. Volgens de Duitse landbouwminister Julia Kloeckner zijn de Chinezen tot de conclusie gekomen dat er geen reden tot zorg is over in ieder geval Duits pluimvee.

jul

13

Kippen en in dit geval Witte leghorns, die vaak verenpikken ,vertonen minder angstig gedrag. Dat ontdekte Jerine van der Eijk, promovendus bij de vakgroep Gedragsecologie en Adaptatiefysiologie van de Wageningen Universiteit. Dit is opmerkelijk, want eerdere studies concluderen dat juist angst tot meer verenpikken leidt. Het is volgens de promovendus niet met zekerheid te zeggen of haar resultaten ook toepasbaar zijn voor commercieel gehouden kippen. Haar kippen waren speciaal geselecteerd.

jul

13

Stichting Blij met een Ei en de mmmEggies vragen legpluimveehouders mee te doen aan de actie om eieren te schenken aan de voedselbank. Een unieke kans voor de legpluimveesector om landelijk eieren te promoten en de armste mensen van Nederland blij te maken met een ei.

jul

13

Pluimveehoudster Gerda Briene schreef een boek over haar ervaringen met de fipronilcrisis. Donderdag 12 juli overhandigde ze haar eerste boek aan burgemeester Asje van Dijk in het gemeentehuis van Barneveld. Een Engelse vertaling is haar volgende uitdaging.

jul

12

Agro Remijsen, die de fipronil leverde aan de twee Nederlanders van het bedrijf Chickfriend, heeft het faillissement ingediend.

jul

12

De provincie Noord-Brabant heeft in totaal € 1.190.425 subsidie verleend aan Agrifood Capital, Food Tech Brainport, ZLTO en REWIN. Zij gaan hiermee projecten opzetten en uitvoeren waarin de hightech- en agrofoodsector samenwerken.

jul

12

Drie maanden na de laatste besmetting is Nederland sinds dinsdag 10 juli officieel vogelgriepvrij. De Nederlandse regering heeft het laatste ‘follow up’ rapport naar de wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) gestuurd. Daar in staat vermeld dat er sinds 10 april geen uitbraken meer zijn geweest van Aviaire InFluenza (AI) in Nederland.

jul

12

Door strengere regelgeving en hogere kosten wordt het voor jonge boeren steeds minder aantrekkelijk om toe te treden in familiebedrijven. Dat blijkt uit de nieuwste uitgave Agrarisch Nieuws ‘Zicht op later’ van ABN Amro.

jul

11

Britse leghennenhouders pleiten bij de EU om de veiligheidsnormen voor eieren in heel Europa te verhogen. Ze doen deze oproep naar aanleiding van het rapport van Sorgdrager over de fipronilcrisis, waarin wordt gesteld dat de voedselveiligheidscontroles en waarborgen onvoldoende zijn. Net als in Nederland beseffen de Britten dat er behoefte is scherpere controle en garanties.

jul

11

De Heus neemt mengvoerfabriek in Komponenta in Servië over en zet daarmee nog een fermere stap in de Servische pluimveehouderij en varkenshouderij. Met de eerdere verwerving van de nieuwe fabriek in Cuprija heeft De Heus nu twee productielocaties in dit land. De vraag naar rundvee-, pluimvee- en varkensvoeders neemt in Servië snel toe. Met de aankoop van de fabriek kan straks ruimschoots aan deze snelle groei worden voldaan.

jul

11

Het vaccin tegen Newcastle Disease (NCD) biedt een goede maar geen sluitende bescherming tegen de ziekte. De praktijk heeft dat intussen ook uitgewezen, stelt het Belgische Federale agentschap voor veiligheid van de voedselketen FAVV. Viroloog en biochemicus Guus Koch van Wageningen Bioveterinary Research vermoedt dat de vaccinaties niet altijd correct verlopen, zo schrijft de Belgische krant De Standaard.

jul

11

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft een besluit van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit om niet handhavend op te treden tegen een aantal broederijen vernietigd. Dit is de uitkomst van een procedure van Wakker Dier die de minister vroeg om de broederijen te verplichten om voer en water te geven aan de kuikens na uitkomst uit het ei.

jul

10

Met slimmer voer, betere stallen voor koeien en een warme sanering van de varkensstapel kan de emissie van broeikasgassen in de veehouderij vermeden worden. Dat is één van de punten in het Klimaatakkoord dat door de Klimaatberaad, onder leiding van Ed Nijpels, is gepresenteerd. De productie van hernieuwbare energie moet daarnaast vervijfvoudigen en er wordt in het akkoord veel verwacht van waterstof als groene energiebron voor vervoer, industrie, gebouwen en als opslag van duurzame energie.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand