Markt reacties

werken van rene magritte schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
What i do not realize is actually how you're now not actually a lot more smartly-liked than you m ...

Webmaster schreef op prijsinfo Remkesprijs:
Bij deze berichten wij dat GPS om privacyredenen niet meer zijn Remkesprijs zal publiceren. GPS vin ...

Bierema schreef op prijsinfo Esbro VN:
De prijzen van ESBRO die u in de grafiek kunt uitlezen zijn INCLUSIEF BTW. Vergis u dus niet in het ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo CFG notering:
met ingang van week 49 wordt de CFG notering gepubliceerd. Deze zal parallel lopen aan de Frisia Not ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

feb

29

Het coronavirus (COVID-19) roept vragen op bij ondernemers over de lange- en kortetermijngevolgen. De Rijksoverheid heeft daarom de meest gestelde vragen, met antwoorden op een rij gezet.

feb

28

Dierenarts Huub B. uit Scheemda die vrijdag door de veterinaire tuchtrechter voor een jaar uit zijn beroep werd gezet blijkt vaker te hebben gerommeld met diergeneesmiddelen.

feb

28

Volgens berekeningen van het RIVM is de landbouwsector voor 45 procent verantwoordelijk voor de stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden. Ook nu ontbreekt de onderbouwing van dat percentage.

feb

28

‘Vorige week werd er gezegd door een raadslid van het CDA uit Vragender (GD), dat hij niks meer deed voor de radicale boeren. Nu wil ik even uitleggen waarom wij geen radicale boeren zijn’, schreef konijnenhouder Henk Ook in een brief aan regioblad Elna.

feb

28

Arend Hardeman neemt Kwetters over.

feb

28

Pluimveebedrijven Lamberdina's Hoeve en Kuijpers Kip zijn genomineerd in de top 5 voor de Agrarische Ondernemer 2020

feb

27

De Raad van State heeft het bestemmingsplan en twee vergunningen vernietigd voor vier pluimveestallen in Riethoven die er al staan. De hoogste bestuursrechter vindt dat niet is voldaan aan de zogeheten stalderingseis die geldt in Noord-Brabant.

feb

27

„Het insleeprisico van hoog pathogene vogelgriep door wilde vogels op Nederlandse pluimveebedrijven lijkt niet te zijn toegenomen de laatste weken”, zegt voorzitter Arjan Stegeman van de Deskundigengroep Dierziekten.

feb

27

Het Openbaar Ministerie (OM) eist twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, voor de 27-jarige man uit Hoogezand (GR) die eind juli vorig jaar bekende een vleeskuikenstal in Kiel-Windeweer (GR) in brand te hebben gestoken.

feb

27

Groningen, Utrecht, Breda, Rotterdam, Zwolle en Leiden. In deze zes plaatsen zullen op 21 maart boeren de actie 'Boerderijprijzen'.

feb

26

„De Nederlandse vleeskuikensector profiteert nog niet van het wereldwijde vleestekort als gevolg van de Afrikaanse varkenspest in China en uitbraken van hoog pathogene vogelgriep in Europa.” Dat zegt Jeroen van den Hurk van de Rabobank.

feb

26

„Ik heb zo’n gloeiende hekel aan al die buigende ruggen bij CDA en VVD. En dat allemaal om dat regeerakkoord. Terwijl je er juist nu voor de boeren moet zijn.” Jan Brok is boos. Zo boos dat hij zich kandidaat stelt voor de BoerBurgerBeweging (BBB).

feb

26

De 350 miljoen euro die het kabinet uittrekt voor de opkoop van veehouderijen is het begin van een jarenlange sanering van de veehouderij. Dat vindt ruim twee derde van de stemmers op een stelling op Pluimveeweb.nl.

feb

26

Stikstofspecialisten hebben de data geanalyseerd van het RIVM waarmee de stikstofuitstoot wordt bepaald. De data van het RIVM kloppen niet. Nu zijn de daadwerkelijke cijfers boven water. Welk effect gaan de cijfers hebben op het stikstofbeleid?

feb

25

„Er zijn totaal geen nadelige effecten voor Nederlandse pluimveehouders te verwachten als gevolg van het CETA-handelsverdrag tussen de EU en Canada. Eieren, eierproducten en pluimveevlees zijn namelijk helemaal uitgesloten van de tariefverlagingen.”

feb

25

Een groot deel van de Nederlandse boeren wil wel meer natuurinclusief werken, maar daar moet dan wel een financieel voordeel tegenover staan.

feb

25

In Polen zijn drie nieuwe uitbraken van H5N8 vogelgriep vastgesteld. Het virus is op twee eendenbedrijven in de centraal gelegen provincie Łódź vastgesteld en één in de aangrenzende provincie Groot-Polen.

feb

24

Leghennenhouders moeten gezamenlijk eieren verkopen en voer, hennen en diensten inkopen. Daarvoor pleit Servé Hermans.

feb

24

Uit een groot deel van de Oekraïne mag weer pluimveevlees en eieren naar de Europese Unie worden geëxporteerd nadat de EU het invoerverbod voor het hele land eind vorige week ophief. Het invoerverbod geldt nu alleen nog voor een klein deel van het land.

feb

24

Een twintigtal boeren heeft zaterdag een ode gebracht aan onderzoeksjournaliste en POV-communicatiemedewerker Geesje Rotgers.

feb

24

Op een eendenbedrijf in de plaats Kędzierzyn-Koźle in de provincie Opole in het zuidwesten van Polen is eind vorige week hoog pathogene H5N8 vogelgriep vastgesteld.

feb

22

Nog maar vijf jaar geleden was het Puttense gemeentebestuur bereid mee te werken aan een uitbreiding van een vleeskuikenhouderij in Putten Zuid. Maar intussen is de deur op slot gegaan.

feb

21

Voormalig pluimveehouder en oud NVP-secretaris Jan Brok (63) uit het Overijsselse Enter is de derde kandidaat die op de kieslijst komt te staan voor de Tweede Kamerverkiezingen, op 17 maart 2021.

feb

21

In een leghennenstal in Bentelo is vrijdagmiddag een grote brand uitgebroken. Alle dieren zijn omgekomen.

feb

21

De presentatie gisteren van het stikstofonderzoek van het Mesdagfonds geeft een interessant inkijkje in onderzoek en journalistiek. Beide beroepsgroepen zouden waarheidsvinding hoog in het vaandel moeten hebben staan.

feb

21

Het kabinet heeft het stikstofplan voor een noodwet voor veiligheidsprojecten geschrapt. Minister Carola Schouten (LNV) presenteerde donderdag tijdens een debat over stikstof een nieuw plan: de natuurbank.

feb

21

Naar verluidt 10.000 boeren waren woensdag 19 februari wederom naar Den Haag getrokken om te protesteren. De demonstratie diende twee doelen.

feb

21

„Het reovirus wordt de afgelopen jaren vaker vastgesteld bij vleeskuikens en vormt daarmee een steeds groter probleem in de Nederlandse vleeskuikenhouderij.” Dat zegt pluimveedierenarts Maarten van den Berg van pluimveepraktijk Poultry Vets.

feb

21

Jacco Wisserhof, legpluimveehouder uit Rhenen, is één van de nieuwe bestuurders kring leg LTO/NOP. „Zonder praten kom je er niet. Ik wil graag met een open houding richting de pluimveesector en de maatschappij bijdragen aan een gezonde pluimveehouderij."

feb

20

Naast journalisten trok de presentatie van het Mesdagfonds ook politici. Uit hun reacties bleek dat Jan Cees Vogelaar en de zijnen niet alle toehoorders hebben kunnen overtuigen van hun gelijk.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand