Markt reacties

Bierema schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
Is deze prijs incl. BTW of is deze prijs excl. BTW? ...

Bierema schreef op prijsinfo Deinze vleeskuikens:
Is deze prijs incl. BTW of is deze prijs excl. BTW? ...

Omar schreef op prijsinfo Barneveldse Eiernotering scharrel:
Graag wil ik prijsopgaaf voor export naar Saudi-Arabia . Met vriendelijke groet, Omar ...

webmaster schreef op prijsinfo Deinze vleeskuikens:
excuus, dit is gecorrigeerd! ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

mei

28

De NVP maakt zich grote zorgen over bedreigingen en demoniseren van de veehouderij. De brandstichting bij de eendenslachterij in Ermelo in de nacht van 27 op 28 mei is afschuwelijk en staat volgens de vakbond niet op zichzelf.

mei

28

„De vegavlam kwam van extreem links en is aangewakkerd door de Partij van de Dieren (PvdD)”, zegt Nepluvi-voorzitter Gert Jan Oplaat in een reactie op de brand bij eendenslachterij Tomassen Duck-To.

mei

28

„De criminelen die onze vrachtwagens in brand hebben gestoken, moeten hard worden gestraft”, vindt eigenaar en directeur Gertjan Tomassen van eendenslachterij Tomassen Duck-To.

mei

28

Bewakingsbeelden laten volgens eigenaar Gertjan Thomassen van eendenslachterij Tomassen Duck-To zien dat een dierenactivist uit België de brand aanstak.

mei

28

Op het terrein van eendenslachterij Tomassen Duck-To in Ermelo heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote brand gewoed. Daarbij zijn vijf vrachtwagens volledig in vlammen opgegaan.

mei

27

24 miljard euro meer voor het GLB. Dat presenteert EU-voorzitter Ursula von der Leyen in het woensdag gepresenteerde begrotingsvoorstel voor de Europese Unie, het zogenaamde Meerjarig Financieel Kader.

mei

27

Coccidiostatica hebben een antibiotische werking, maar ze zijn geen antibiotica. Dat antwoordt minister Schouten op vragen van de Partij voor de Dieren, naar aanleiding van een uitzending van het programma 'Keuringsdienst van Waarde'.

mei

27

Minister Schouten van Landbouw gaat geen slachterijen sluiten. „Slachterijen hebben zelf de sleutel in handen. Ze sluiten op het moment dat het niet meer veilig is door uitbraken van het coronavirus onder personeel.”

mei

27

„Het is allemaal begonnen met die golfbaan die van de politiek zo nodig naast ons moest komen”, begon vleeskuikenhouder Jan Verhoijsen uit Asten (NB) dinsdag zijn verhaal bij de Raad van State.

mei

26

Veehouders die willen investeren in nieuwe technieken of managementmaatregelen om uitstoot van vervuilende stoffen te verminderen, kunnen per 25 mei 2020 subsidie aanvragen. De subsidie geldt voor melkkoeien-, vleeskalveren-, varkens- en geitenhouders.

mei

26

„Alle pluimveeslachterijen werken sinds begin van de coronacrisis volgens hygiëneprotocollen. Zo worden werkplekken afgeschermd als afstand bewaren niet mogelijk is en meten steeds meer slachterijen iedere dag de temperatuur van medewerkers.”

mei

26

Tienduizenden gezonde ouderdieren gaan straks nodeloods naar de slachtbank omdat het bevestigingsonderzoek voor salmonella bij ouderdieren ook in België is afgeschaft, terwijl 30 procent van de uitslagen de afgelopen drie jaar vals positief was.

mei

26

„De investering in een ECO Zero leghennenstal – een stal waarin warmtewisselaars de complete ventilatie verzorgen – is economisch rond te rekenen omdat je de meerprijs terugverdiend door de betere technische resultaten”, zegt Victor van Wagenberg.

mei

26

„Nevelkoeling is de beste manier om pluimveestallen te koelen omdat het effectief is, economisch haalbaar en op elke stal toe te passen. Ook in nieuwe vleeskuikenstallen raad ik aan nevelkoeling te kiezen in tegenstelling tot bijvoorbeeld padcooling.”

mei

26

Jeroen van Maanen is definitief uit het bestuur van Farmers Defence Force.

mei

25

Uiterlijk dinsdagavond 26 mei 2020 moeten alle slachthuizen aantonen dat ze al het mogelijke doen om coronabesmettingen te voorkomen. Op basis daarvan maakt LNV minister Carola Schouten de afweging of de situatie veilig genoeg is voor de NVWA medewerkers.

mei

25

FDF-bestuurslid Sieta van Keimpema ziet met lede ogen aan hoe de samenwerking tussen partijen binnen Landbouw Collectief afbrokkelt.

mei

25

„Denk goed na waar je de nevelkoelleiding plaatst, zodat deze het maximale effect heeft.” Daarvoor waarschuwt pluimveeklimaatspecialist Wilbert Boon.

mei

25

Dierenartspraktijk Demetris organiseerde met MSD Animal Health een webinar

mei

24

Over tien jaar is de Europese landbouw duurzamer. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en antibiotica moet gehalveerd worden en een kwart van de Europese landbouwgrond moet gebruikt worden voor biologische landbouw.

mei

24

Elf organisaties, waaronder Compassion in World Farming, de Dierenbescherming, Wakker Dier en Varkens in Nood, roepen landbouwminister Carola Schouten op zich in Nederland en de EU in te zetten voor een einde aan het gebruik van kooien in de veehouderij.

mei

23

Het vaste personeel van pluimveeslachter Plukon in Goor maakt zich zorgen over de eigen gezondheid. Vakbond FNV krijgt berichten over Oost-Europese inleenkrachten die zich niet aan de coronaregels houden.

mei

22

Agractie wil graag verder samenwerkingen met de andere 13 partijen binnen van het Landbouwcollectief. De eerste stappen zijn gezet. Nu FDF de zaak opnieuw op scherp zet vindt woordvoerder Bart Kemp het tijd om duidelijk grenzen aan te geven.

mei

22

De eerste praktijkproef met gekiemde en ongekiemde tarwe laten een hogere productie zien bij gekiemde tarwe in het Kiemrad. Dit zijn resultaten van één koppel. Verder wetenschappelijk onderzoek is vanwege corona vertraagd.

mei

21

De NVP en de NOP zijn blij over de uitspraak door de rechtbank die Chickfriend en Chickclean aansprakelijk stelt voor de gevolgen van het gebruik van de bloedluisbestrijder Dega-16 dat fipronil bevatte.

mei

21

In de stroom van reacties rond het plotseling aftreden van voorzitter Marc Calon ging het vooral om diens gebrek aan draagvlak en uitstraling bij zowel leden als niet-leden van LTO.

mei

20

Familie Smid bouwde drie van hun vier stallen om van scharrel en vrije uitloop naar één en twee sterren. Ze wilden eerst alleen een volièresysteem bouwen in hun stal met beun uit 2005 maar kozen voor volledige ombouw naar ster-eieren vanwege de meerprijs.

mei

20

De rechtbank vindt dat Chickfriend aansprakelijk is voor de schade van de fipronilaffaire. De eigenaren van Chickfriend moeten een schadevergoeding moeten betalen aan ongeveer 120 gedupeerde pluimveehouders, zo oordeelt de rechtbank in Arnhem vandaag.

mei

20

Een pluimveehouder in Sterksel (NB) mag ook van de Raad van State niet omschakelen van leghennen naar vleeskuikens, omdat anders de volksgezondheid in de buurt in gevaar kan komen.

mei

20

Het risico op blootstelling aan het virus buiten de stal is verwaarloosbaar. Dat stelt het RIVM op basis van een onderzoek uitgevoerd om meer inzicht te krijgen in het virus, de verspreiding van het virus en de verspreiding in het milieu.
Toon meer

 Nieuws

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Recent bekeken bedrijven

Onderneming van de maand