Markt reacties

Jamestub schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
Howdy! where buy cialis good web site ...

Velmawhero schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
Ресторанная группа «Люкс» — молодая и быстроразвиваю ...

MelindaGeola schreef op prijsinfo Broedeiprijs NOP/NVP:
Алкогольная рабство Чтобы некоторых людей алкоголь м ...

Pluimveebeurs schreef op prijsinfo Barneveld vleeskuikens:
Per heden (19/09) stopt de commissie van 'Barneveld Vleeskuikens' met het notering van de extra zwar ...


 

Nieuws van Pluimveeweb

sep

24

De eerste resultaten van de testen die het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij uitvoert naar nieuwe technieken om de uitstoot van fijnstof in pluimveestallen terug te dringen, zijn bemoedigend.

sep

23

Het Food and Drug Administration (FDA), het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen in brede zin controleert, heeft het gebruik van zwarte soldaatvlieglarven (ZSVL) in pluimveevoer aanbevolen.

sep

23

De huidige Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) worden per direct omgevormd tot nationale vakevents, gericht op één deelsector. In Hardenberg komt op 19 en 20 maart 2019 een nationaal event voor de pluimveesector. „Door ontwikkelingen in de agrarische sector als schaalvergroting, krimpende markt en toenemende risico’s als dierziekte zijn we een uitgebreid marktonderzoek en toetsing in de markt gestart", zegt Natascha Halbertsma, adviseur van organisator Easyfairs Evenementenhal.

sep

22

MS Schippers kocht vorige week een bedrijf met vijf stallen voor 110.000 vleeskuikens in Hapert (NB) om haar totaalconcept voor goede hygiëne en verzorging; HyCare toe te passen en daarnaast nieuwe, innovatieve producten te ontwikkelen.

sep

22

Onderzoekers van de universiteit van Zürich hebben een grote stap gezet bij de ontwikkeling van een nieuw vaccin tegen infectieuze laryngotracheïtis (ILT) bij pluimvee.

sep

21

RTL7 zendt zondagmiddag 23 september een reportage uit over BMC Moerdijk en DEP. Vleeskuikenhouder Toine Verhoef deelt daar zijn ervaringen.

sep

21

Ongeveer 3,4 miljoen stuks pluimvee kwamen deze week om in North Carolina in de Verenigde Staten door de orkaan Florence.

sep

21

Onderzoek of het mogelijk is om bij een besmetting met laagpathogene vogelgriep niet meteen te ruimen maar zoek eerst uit wat de kans is op het ontstaan van de gevaarlijker hoogpathogene variant.

sep

20

De overheid kan Nederlandse pluimveehouders vanaf 1 januari 2020 korten op pluimveerechten, wanneer het landelijke fosfaatplafond wordt overschreden. Dat is het gevolg van een aanpassing van de Meststoffenwet.

sep

20

Door fipronil gedupeerde leghennenhouders, die hun tafeleieren noodgedwongen aan de industrie afzetten, beuren ongeveer de helft van de prijs voor een kooi-ei.

sep

20

In eieren van een hobbypluimveebedrijf met 1.600 leghennen in de Duitse Landkreis Wolfenbüttel in de deelstaat Niedersachsen is een te hoog gehalte aan dioxine vastgesteld.

sep

20

Pluimveehouders moeten middelen tegen vogelmijten terughoudend inzetten. De effectiviteit van middelen is het grootst als er voldoende preventieve maatregelen worden genomen, als er met regelmaat en op vaste plaatsen wordt gemeten, als men zich houdt aan de voorschriften van de fabrikant van de middelen en als na behandeling het effect ervan wordt gemeten. Ook is rotatie van middelen belangrijk omdat er anders resistentie op kan treden.

sep

19

Gelderse pluimveeslachterijen zeggen de transparantie van de NVWA toe te juichen. Al geeft de woordvoerder van eendenslachterij Tomassen Duck-To aan dat de manier van rapporteren een vertekend beeld geeft. „Er is geen weging in mate van afwijking. Een zeer geringe afwijking, zoals wat spatwater op de muur van de aanvoerhal, wordt het zelfde gewogen las een volle kist met vuil.”

sep

19

Grote pluimveeslachterijen leven de regels voor dierenwelzijn steeds beter na. Op het gebied van hygiënisch werken ziet de NVWA op een aantal onderwerpen nog wel verbeterpunten.

sep

19

Aangezien met name Duitse afnemers ongegronde eisen stellen, kan een deel van de door fipronil gedupeerde leghennenhouders hun eieren niet als tafelei afzetten, ondanks dat ze onder de toegestane maximale residu limiet (MRL) zitten. Deze eieren worden tegen veel lagere prijzen afgezet aan de industrie en dat is een forse schadepost voor leghennenhouders.

sep

19

Erik van Veldhuisen (42) werkt sinds augustus als pluimveespecialist voor de Duitse Raiffeisen Ems-Vechte. Raiffeisen Ems-Vechte is een onderdeel van de Raiffeisenbank Emsland-Mitte en deze bank heeft een uitgebreid verzekeringspakket voor (pluimvee)houders. Hij bezoekt als contactpersoon Nederlandse pluimveehouders om hen te informeren over de mogelijkheden en kosten van een salmonella-, leegstand-, of contaminatieverzekering.”

sep

19

LTO Nederland is verheugd met de waardering voor boeren die uit de Troonrede en de Miljoenennota doorklinken. De organisatie hoort daarin een erkenning van de bijdrage van land- en tuinbouw aan de Nederlandse economie, welvaart en welzijn van Nederland „Maar het mag scherper en concreter", zegt LTO-voorzitter Marc Calon.

sep

18

In de eerste begroting voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit onderlijnt het ministerie zijn prioriteiten: kringlooplandbouw, versterking van de positie van de boer, het stimuleren van de waardering van voedsel en het verbinden van landbouw en natuur. Ze mag er honderd miljoen euro meer aan besteden dan haar voorganger.

sep

18

Een pluimveebedrijf uit Spier moet ruim 77.000 betalen aan de Staat, omdat de eigenaar in 2013 en 2014 te weinig pluimveerechten had.

sep

18

„Vleeskuikenhouders moeten hun drinknippellijnen inclusief de aanvoerleidingen na iedere enting, antibioticabehandeling of andere drinkwatertoevoegingen zoals voedingssupplementen doorspoelen en het liefst ook reinigen met een reinigings- en desinfectiemiddel.”

sep

18

850 leghennen stierven in de nacht van vrijdag op zaterdag 15 september in een mobiele stal in Dülmen, dichtbij het Achterhoekse Winterswijk in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen. Onbekenden hadden een krachtstroomkabel gestolen die het ventilatiesysteem van de stal aandreef.

sep

17

Provincie Limburg wil de emissie van ammoniak, geur en fijnstof van veehouderijbedrijven in provincie real-time meten. Dat staat in de Uitvoeringsagenda ‘Vitale veehouderij voor een gezonde en duurzame leefomgeving’ dat maandag 17 september is gepresenteerd.

sep

17

„De doorsnee vleeskuikenhouder heeft geen of te weinig verstand van voer.” Dat zei een vleeskuikenhouder tijdens discussieronde op de Pluimveeweb thema-avond Voeding woensdagavond 12 september in Meppel (DR).

sep

17

52 procent van de Nederlanders heeft relatief veel vertrouwen in de landbouwminister Carola Schouten. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 20.931 mensen. 52 procent van de deelnemers aan het onderzoek geeft haar de hoogste vertrouwensscore. Traditiegetrouw vraagt EenVandaag vlak voor Prinsjesdag welke ministers het goed en slecht doen.

sep

16

De Europese Commissie zet het licht op groen voor dierenrechtenorganisaties om een voorstel in te dienen voor een totale ban op kooisystemen. Hiervoor dienen er voldoende handtekeningen verzameld te worden van minstens 7 EU-lidstaten.

sep

16

Fokkerij organisatie Hendrix Genetics heeft voor al zijn locaties in Nederland de vogelgriep-compartimentsstatus ontvangen. Dat betekent dat Hendrix Genetics, bij een uitbraak van hoogpathogene vogelgriep in Nederland wel pluimvee en eieren mag exporteren vanuit haar Nederlandse broedereijn, fokbedrijven en grootouderdierenbedrijven. Het bedrijf exporteert vanuit Nederland naar meer dan 80 landen in 5 continenten.

sep

15

„Vooroordelen wegnemen over de vleeskuikenhouderij wordt steeds belangrijker”, zegt vleeskuikenhouder Erik van Veldhuisen uit Renswoude (UT). Hij is aanstaande zondag 16 september te zien in het tv-programma Lifestyle Experience om 14.30 uur op RTL 4.

sep

15

De NVP is voorstander dat erfbetreders verplicht douchen voordat ze een stal betreden. Deelnemers aan IKB Ei en IKB Kip moeten vanaf 1 juli volgend jaar verplicht over een (doorloop)douche beschikken.

sep

14

Op een bedrijf met 12.000 biologische leghennen in Wekerom (GD) is vorige week acute snot (Coryza) vastgesteld.

sep

14

Uit de grotere populariteit van bruine eieren slaan supermarkten een slaatje. Dat ontdekte tv-programma Keuringsdienst van Waarde.
Toon meer

 Advertentie

Over pluimveebeurs

Welkom
 
inmiddels ruim 10 jaar de startpagina voor de pluimveesector. U treft hier de meest actuele prijsinformatie van eieren en slachtpluimvee, een compleet overzicht van bedrijven uit, of met een relatie tot de pluimveesector. En biedt deze site u de mogelijkheid om te reageren op / discussiëren over diverse onderwerpen.
 
Al jaren bij uitstek de online locatie om ook uw organisatie op verschillende manieren optimaal te profileren.
 
Lees verder! Middels de menukeuzen en diverse links navigeert u door deze site om zo op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in uw branche!!
 
Voor vragen, problemen of suggesties, neem dan contact met ons op!
 
Met vriendelijk groet,
Pluimveebeurs BV 

Tweets uit de branche

Onderneming van de maand